- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τσίπρας για Μητσοτάκη: «Αντί για υποκριτικές συγγνώμες, να πει ποιοι άλλοι πολιτικοί παρακολουθήθηκαν»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αλαζονεία
Σε δήλωσή του για τις υποκλοπές από την ΕΥΠ ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι συνεχίζει «με ψέμα πάνω στο ψέμα» αναφορικά με τις παρακολουθήσεις.
Σε on camera δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στις υποκλοπές από την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις. «Αντί για υποκριτικές συγγνώμες και ψέματα, ο κ. Μητσοτάκης να πει ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.
Είχε προηγηθεί η είδηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε επίσημη δήλωση για τις υποκλοπές τη Δευτέρα.
«Δεν είναι μέγα και ασυγχώρητο λάθος, αλλά μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία» προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι μέγα λάθος, είναι μέγα σκάνδαλο Η κακοποίηση του κράτους δικαίου από το καθεστώς Μητσοτάκη, με τις...
Posted by Alexis Tsipras on Saturday, August 6, 2022
Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τις υποκλοπές της ΕΥΠ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Η κακοποίηση του κράτους δικαίου από το καθεστώς Μητσοτάκη, με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών, προσβάλλει βάναυσα τη δημοκρατία μας. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
» Δεν πρόκειται για μέγα και ασυγχώρητο λάθος. Πρόκειται για μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει.
Και όταν φανερώθηκε, είπε τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, συνειδητά ψέματα για να καλυφθεί. Και σήμερα συνεχίζει με ψέμα πάνω στο ψέμα.
» Ότι δήθεν δεν ήξερε, ενώ ο ίδιος άλλαξε το νόμο ώστε να μην επιτρέπεται στην ΑΔΑΕ να πει σε κάποιον ότι παρακολουθήθηκε κι αυτό μόλις του έγινε γνωστή η πρώτη καταγγελία. Δεν ήξερε, ενώ είχε αναλάβει από την πρώτη μέρα ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ. Δεν ήξερε και τι νομοθετούσε; Ποιος μπορεί να τον πιστέψει;
» Αλλά ακόμα και αν κάποιος τον πιστεύει, η ανεπάρκειά του είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Δεν είναι απλά πολιτικά υπόλογος, είναι και ηθικά έκθετος. Και καμιά υποκριτική συγγνώμη δεν μπορεί να σβήσει το τραύμα που έχει επιφέρει στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Αντί για συγγνώμες και ψέματα, λοιπόν, ας μας πει έστω και τώρα όλη την αλήθεια.
» Ποιοι ακόμα πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν από το καθεστώς που επιχείρησε να στήσει. Σε κάθε περίπτωση ας γνωρίζει ότι η αλήθεια θα έρθει στο φως. Είναι θέμα ελευθερίας και ασφάλειας. Είναι θέμα δημοκρατίας.
» Σε ό,τι μας αφορά, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, σήμερα ως αντιπολίτευση, αλλά και αύριο ως προοδευτική κυβέρνηση, για να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει δημοκρατική αναμόρφωση του καθεστώτος της ΕΥΠ.
» Με μια πλειοψηφία δημοκρατικής λογικής και θεσμικής ευαισθησίας, που έχει ανάγκη ο τόπος. Γιατί το Κράτος Δικαίου στην Ελληνική Δημοκρατία, είναι κατάκτηση αδιαπραγμάτευτη».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής» είπε: «Οφείλω μία συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.