- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βουλή - Η απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Έκφραση χαμαιτυπείου ο "εκτσογλανισμός"»
Ο πρωθυπουργός τον είχε καλέσει να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο Βερναρδάκη
Αλέξης Τσίπρας: Απάντηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο πλαίσιο διοίκησης των ΑΕΙ. Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και να προβεί σε μια πρωτοφανή ακρότητα και αθλιότητα.
«Ο Πρωθυπουργός της χώρας ήρθε εσπευσμένα κατά την πρώτη μέρα συζήτησης ενός κρίσιμου νομοσχεδίου για την Παιδεία και όχι κατά την ημέρα της ψήφισής του (σ.σ. όπως προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την απουσία του), αλλά για να επωφεληθεί μιας άθλιας εμπρηστικής επίθεσης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για απόπειρα σύνδεσης της επίθεσης στον Real Group, με τη πολιτική αντιπαράθεση για τα εκπαιδευτικά θέματα, με αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους.
«Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο χθες ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν πρόκειται ν το σηκώσουμε, στον στόχο του διχασμού στον οποίο θέλει για όφελος του να παρασύρει και την κοινωνία εμείς θα αντιτάξουμε τον στόχο της ενότητας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό για το σχόλιό του περί εκτσογλανισμό της κοινωνίας: «Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν σας ήταν αρκετή η συγγνώμη του κ. Βερναρδάκη είναι αλήθεια ένδειξη πολιτικού ήθους να έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να αντιπαραβάλλει ορολογία χαμαιτυπείου να αποκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους τσογλάνια και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή και τρομοκράτη; Είναι το απώτατο όριο τοξικότητας και του διχασμού».
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης να απομακρυνθεί από την ΚΟ της ΝΔ ή να παρατηθεί από τη θέση του ο υφυπουργός παιδείας Αγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ για τα όσα είχε πει νωρίτερα για την εξέγρση του Πολυτεχνείου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη ψήφισή του.
- Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης - «Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ»
- Ποιος ήταν ο Έλληνας μεταφραστής που έχασε τη ζωή του στη Σάμο - Εκτός κίνδυνου οι δύο διασωθέντες
- Στο φως άγνωστη αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ πίσω από πίνακά του (βίντεο)
- Κόντρα Κούγια - ΣΥΡΙΖΑ για Ποινικό Κώδικα και Λιγνάδη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tίθεται σε δημόσια διαβούλευση
Η ATLANTIC SEE LNG TRADE επισπεύδει τον Κάθετο Διάδρομο – πρώτες ροές LNG από Μάρτιo
Στο περιθώριο του ΕΛΚ, Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και διασύνδεση
Έως 6 Φεβρουαρίου καταβάλλονται 74 εκατ. ευρώ σε 99.862 δικαιούχους – αναλυτικά όλα τα ποσά
Σχέδιο τύπου Θεσσαλονίκης, αυστηρότερη εφαρμογή του ΚΟΚ και έξυπνες κάμερες για ανάσα στην Αθήνα
Από τη Λευκωσία, η υπουργός παρουσίασε τον εθνικό διάλογο και τα μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος
Τασούλας και Μαρινάκης τονίζουν την αποτροπή, τον διάλογο χωρίς υποχωρήσεις και τις σταθερές κόκκινες γραμμές
Εκτεταμένο πλέγμα δράσεων για το 2025–2026 με επιδοτήσεις προσλήψεων, επιχειρηματικότητα και στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης
Τριάντα χρόνια μετά τα Ίμια, σαφές μήνυμα προς Άγκυρα: καμία γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο
Αιολικά και ηλιακά ξεπέρασαν τα ορυκτά καύσιμα – Ισχυρή ελληνική παρουσία, άνοδος φυσικού αερίου
Στο Ζάγκρεμπ ο πρωθυπουργός για τη συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ
«Ένας πολύτεκνος που παίρνει 1.800 ευρώ, σήμερα θα δει 300 ευρώ αύξηση στον λογαριασμό του» αναφέρει ο υπουργός
«Πρέπει να δούμε τί πήγε λάθος για να μην επαναληφθεί» τόνισε με ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
«Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Στο τραπέζι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων
Πλειοψηφία υπέρ συνεργασιών, αποκλεισμού ΝΔ και προκριματικών – Τι δείχνει η Opinion Poll για το Dnews
Στο 13,4% το μισθολογικό χάσμα το 2022 και το 2024, στο 13,6% το 2023 – Πρωτιά στην Ενημέρωση και Επικοινωνία
Το νέο αεροδρόμιο Καστελίου θα υποδέχεται υπερδιπλάσιες πτήσεις – Υπεγράφη η σύμβαση αεροναυτιλίας
Ενιαίο μήνυμα μνήμης και κυριαρχίας για τα Ίμια – «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.