Πολιτικη & Οικονομια

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τη νέα Κ.Ε.

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θα κλείσει με τη δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Γυναίκα διαβάζει φυλλάδιο καθισμένη σε καρέκλα ανάμεσα στα δύο παραβάν
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την Κ.Ε. © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την Κ.Ε. - Ποιοι είναι υποψήφιοι για τη θέση του γραμματέα του κόμματος

Με τη δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη θα ολοκληρωθεί σήμερα (22/5) το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Από τις 9:00 το πρωί της Κυριακής έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κ.Ε.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, στη δευτερολογία του θα συνοψίσει τα πολιτικά συμπεράσματα της συζήτησης των στελεχών και μελών του κόμματος. Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε είναι 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό που ψηφίστηκαν χθες αργά το βράδυ με μεγάλη πλειοψηφία θα αποτελείται από 301 μέλη εκ των οποίων το 1/3 θα είναι γυναίκες. Έτσι περιορίζεται η ένταση για το ποιος θα εκλεγεί.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν χωρίς εκλογή οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων. Μεταξύ των υποψηφίων είναι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τις επόμενες μέρες. Υποψήφιοι είναι ακόμη ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ελένη Αναστασίου κ.α

Μια ακόμη σημαντική τροποποίηση στο Καταστατικό που εγκρίθηκε χθες αφορά στην άρση του ασυμβίβαστου για τον γραμματέα του κόμματος και έτσι ο νέος γραμματέας θα μπορεί να είναι και αυτός υποψήφιος βουλευτής. Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται ακόμη ο απερχόμενος γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η εφορευτική επιτροπή πίσω από την κάλπη για την Κ.Ε.
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στιγμιότυπο από τη ψηφοφορία για την Κ.Ε. © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ