- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ευάγγελος Βενιζέλος: Να ανακληθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στον Πούτιν
Η επιστολή στον πρύτανη του ΕΚΠΑ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί τον πρύτανη του ΕΚΠΑ να ανακληθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του στον πρύτανη του ΕΚΠΑ, ζητεί να ανακληθεί από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα. Όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή του στον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο, «η απονομή του τίτλου αυτού...το 2001... ήταν μια πράξη προφανώς πολιτικά συμβολική και δεν αφορούσε την προσωπική ακαδημαϊκή επίδοση και αναγνώριση του τιμηθέντος».
Και προσθέτει: «Σήμερα, υπό τις συνθήκες της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία, είναι εξίσου προφανές ότι απαιτείται μια πράξη αντίστροφου ακαδημαϊκού και πολιτικού συμβολισμού».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει ακόμη ότι με την επιστολή του προσυπογράφει την πρόταση της καθηγήτριας, προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας και μέλους της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ Βάνας Νικολαΐδου - Κυριανίδου, να ανακληθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν.
Ευάγγελος Βενιζέλος - Η επιστολή στο ΕΚΠΑ για τον Βλαντίμιρ Πούτιν
«Προς τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Καθηγητή Μελέτιο - Αθανάσιο Δημόπουλο, παρότι ελπίζω να παραβιάζω ανοικτές θύρες, θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να προσυπογράψω, όπως και μεγάλος αριθμός συναδέλφων της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας, την πρόταση της καθηγήτριας, Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας και μέλους της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ κυρίας Βάνας Νικολαΐδου - Κυριανίδου, για την ανάκληση της πράξης απονομής του τίτλου του επιτίμου διδάκτορος στον Βλάντιμιρ Πούτιν.
» Η απονομή του τίτλου αυτού από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, με έγκριση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, το 2001 και υπό τις τότε συνθήκες, στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν μια πράξη προφανώς πολιτικά συμβολική και δεν αφορούσε την προσωπική ακαδημαϊκή επίδοση και αναγνώριση του τιμηθέντος.
» Σήμερα, υπό τις συνθήκες της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και του πολέμου στην Ουκρανία, είναι εξίσου προφανές ότι απαιτείται μια πράξη αντίστροφου ακαδημαϊκού και πολιτικού συμβολισμού. Εάν η απονομή του τίτλου είχε στείλει το 2001 ένα μήνυμα που πρόσεξε και θυμάται ο αποδέκτης του, τώρα η ανάκληση θα στείλει και πάλι ένα μήνυμα, που μαζί με αλλά παρόμοια διεθνώς, μπορεί, έστω ελάχιστα, να προβληματίσει τον αποδέκτη.
» Τα αρμόδια όργανα του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας είμαι βέβαιος ότι δεν χρειάζονται την παρότρυνση άλλων και μάλιστα εκτός ΕΚΠΑ για να πράξουν το αυτονόητο , έχει όμως σημασία να γνωρίζουν το εύρος της στήριξης που θα είχε το αυτονόητο. Ευάγγελος Βενιζέλος».
Υπενθυμίζεται ότι με κοινή επιστολή τους 227 ακαδημαϊκοί ζήτησαν από το ΕΚΠΑ να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.