- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές
«Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε ελπίδα και δικαιοσύνη»
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Αλ. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας».
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας, «με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας».
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Ολόκληρη η δήλωση
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά για την μεγάλη συνεισφορά, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για τη σημερινή γιορτη της συμμετοχής στη γιορτή της δημοκρατίας. Νομίζω ότι σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, ένα σπουδαίο, ένα αποφασιστικό βήμα για να ξανά φέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας, στην πατρίδα μας και το έχει ανάγκη.
Θέλω να σας θυμίσω ότι το βράδυ των εκλογών της γλυκιάς ήττας του '19 γιατί πήραμε 32% του ελληνικού λαού είχα μιλήσει τότε ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό που μας δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας είναι μια εντολή για εμάς, μια εντολή μετασχηματισμού να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των, τότε, 30,000 μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν.
Σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε αυτό το βήμα χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας νέων και παλιών, 150.000 και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό πιστεύω κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα μ ετην πρωτοφανή συμμετοχή, με την ένταση πάνω από 110.000 μελών, 172.000 συνολικά μέλη της οργάνωσης και της νεολαίας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άλλο κόμμα, πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο ριζοσπαστικό μα πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών.
Ο κόρμός της μεγάλης προδοευτικής παραταξης στον τόπο μας που σήμερα άπλωσ τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά σε κάθε πόλη σε κάθε γειτονιά της υπαίθρου, σε κάθε κοινωνική ομάδα.
Γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών της χώρας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της αριστεράς σε όλη την Ευρώπη. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική επιτυχία αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους όσους συμμετείχαμε σε αυτή τη διαδικασία. Πάνω από όλα τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες παλιά και νέα μέλη που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν πίσω τον λογαριασμό αλλά και με τίμησαν με εμπιστοσύνη τους.
Αισθάνομαι βαριά αυτή την ευθύνη τους. Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 3.000 εθελοντές και εθελόντριες στις εφορευτικές επιτροπές, που κρατήσανε αψεγιάδαστη αυτή την διαδικασία από το πρωί, τα μέλη της ΚΠΕ τον Ηλία Νικολακόπουλο τον πρόεδρο της ΚΠΕ, τα μέλη που εργάστηκαν, τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, χιλιάδες μέλη εργάστηκαν για μια διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία. Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ΄τι θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές όποτε και αν στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η δέσμευση μου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.