- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Η Ελλάδα ακυρώνει συμμετοχή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου
Με παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα
Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου
Την ακύρωση της ελληνικής συμμετοχής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν παρέμβασης του Κωνσταντίνου Τασούλα, η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Κ.Σ. ΟΣΕΠ) δεν θα συμμετάσχει στις τακτικές, για το τρέχον εξάμηνο, εργασίες της 59ης Ολομέλειάς της, στη Μόσχα (6-9 Ιουνίου 2022).
Από την ένταξη της Ελλάδας στην Κ.Σ. ΟΣΕΠ, τον Ιούνιο του 1995, η ελληνική συμμετοχή στις τακτικές εργασίες της Συνέλευσης υπήρξε ανελλιπής και συνυφασμένη με τους στόχους που έχουν τεθεί από τον Κανονισμό Λειτουργίας της, μεταξύ των οποίων διακρίνονται: η εξασφάλιση της κατανόησης και υιοθέτησης των ιδανικών της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, η παροχή νομικής βάσης για οικονομική, εμπορική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών, η παροχή βοήθειας στα εθνικά κοινοβούλια για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία δεν θα συμμετάσχει σε τακτικές εργασίες και μάλιστα Συνόδου Ολομέλειας, δεδομένου ότι η χώρα που τη φιλοξενεί, η Ρωσία, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, έχει επιτεθεί απρόκλητα κατά της Ουκρανίας, προκαλώντας τεράστιες ανθρώπινες και υλικές απώλειες, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Οι συμμετέχουσες στη Συνέλευση χώρες-μέλη είναι: Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Τουρκία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στον άξονα Πτολεμαΐδας - Ξινό Νερό το οποίο χαρακτήρισε «σημαντικό έργο για την περιοχή»
Συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με τη νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Πνινάτ Γιανάι
H ενημέρωση των κληρονόμων θα είναι άμεση
Νέα ανατροπή για τους δικαιούχους
Ο κινέζος πολιτικός επιστήμονας μιλά στην ATHENS VOICE
Πότε μπαίνουν τα χρήματα
«Για κάλπικες υποσχέσεις και λεφτόδεντρα», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Το πολιτικό σκηνικό μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και οι προκλήσεις της αντιπολίτευσης
Τι είπε για Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου
Ποια είναι τα ποσά της επιστροφής
Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
Από τη ρητορική κατά των ελίτ στις ασαφείς οικονομικές εξαγγελίες
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται στην πράξη», τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
«Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής μπορεί να εκφράσει και να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
«Σημασία έχει να εξηγήσεις στον κόσμο πώς θα το κάνεις», τόνισε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας
Οι τιμές στην Αττική και τη Δυτική Μακεδονία
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία σκιά» σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών
«Ενισχύονται τα έσοδα του ασφαλιστικού, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι», τονίζει η Υπουργός
Η αναφορά στις τιμές των καυσίμων
Ένας ακόμα πρότυπος χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά και οικογένειες στην καρδιά της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.