- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δένδιας: Η ελληνική πρεσβεία ξανάνοιξε στο Κίεβο - Επικεφαλής ο Μανώλης Ανδρουλάκης
Ο Έλληνας διπλωμάτης είχε απομακρυνθεί από τη Μαριούπολη
Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο άνοιξε ξανά. Η ελληνική σημαία κυματίζει και πάλι, ανακοίνωσε ο Δένδιας. Επικεφαλής ως επιτετραμμένος ο Μανώλης Ανδρουλάκης.
Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η ελληνική σημαία κυματίζει πάλι σήμερα στο Κίεβο, η ελληνική πρεσβεία άνοιξε πάλι τις πόρτες της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε κοινές δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας Ρέιτσελ Ομάμο.
Επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο ως επιτετραμμένος τοποθετήθηκε ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο τελευταίος διπλωμάτης που έφυγε από τη μαρτυρική πλέον πόλη της Μαριούπολης, γνωστοποίησε ακόμα ο Νίκος Δένδιας.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα, μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο και του προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται δίπλα στην ομογένεια, αλλά και δίπλα στον ουκρανικό λαό.
Η Ελλάδα, μέσω της Πρεσβείας στο Κίεβο και του Προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται δίπλα στην Ομογένεια αλλά και δίπλα στον λαό της Ουκρανίας.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 9, 2022
Νίκος Δένδιας για Ημέρα Νίκης στην Ευρώπη - Ο ρόλος της Ελλάδας στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
Ο Νίκος Δένδιας έκανε ειδική αναφορά στον συμβολισμό της σημερινής Ημέρας της Ευρώπης.
«Συμβολίζει την προσπάθεια ενοποίησης των κρατών που απαρτίζουν την ΕΕ, αλλά αυτό έχει μία προϋπόθεση, και αυτή είναι η απάλειψη του πολέμου από την ήπειρο μας και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών και τη δημιουργία σχέσεων στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Και είναι κρίμα γιατί σήμερα στην Ευρώπη, δυστυχώς, μας επισκέπτεσαι όταν υπάρχει πόλεμος ξανά και σκηνές βίας» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.
Και υπογράμμισε πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία και της ανθρωπιστικής κρίσης. «Έχουμε δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχουμε ενεργά στην ανοικοδόμηση της χώρας» διευκρίνισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει με την ένσταση
«Η χώρα μας με τους 17 δορυφόρους της έχει ανέβει στην "πρώτη γραμμή" της ευρωπαϊκής διαστημικής τεχνολογίας», γράφει ο πρωθυπουργός
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων
«Δεν θα νομιμοποιήσω την πρωτοφανή απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος μου»
Ποια είναι η διαδικασία και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται
«Προχώρησα σε μια νέα πολιτική επιλογή έπειτα από μια περίοδο ανεξαρτησίας και πολιτικής ωρίμανσης», είπε ο ευρωβουλευτής
«Το να μιλάει ο Πρωθυπουργός για τις καταχρηστικές συμπεριφορές των τραπεζών είναι σαν να δεσμεύεται ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα» αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Η αναφορά στη Euroleague και την πρόοδο στις σχέσεις με τη Λιβύη
Το δίλημμα ανάμεσα στη συναλλαγή και τη θεσμική λειτουργία
Συνεχίζει τη μάχη στη ΜΕΘ
Τι ώρα κλείνει σήμερα η πλατφόρμα
Στο 38,5% οι θετικές αξιολογήσεις για την κυβέρνηση
«Το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθώ»
Από τον ιδεολογικό αποκλεισμό στη σύγκλιση με τον κεντροαριστερό χώρο
Πότε αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Νίκο Ανδρουλάκη
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.