Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου: Τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της πόλης της Λισαβόνας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σακελλαροπούλου: Τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της πόλης της Λισαβόνας
Σακελλαροπούλου: Τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της πόλης της Λισαβόνας © EUROKINNISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της πόλης της Λισαβόνας, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πορτογαλία.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Πορτογαλία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετέβη χθες στο δημαρχείο της Λισσαβόνας.

Εκεί της επιδόθηκε από τον δήμαρχο, Carlos Moedas, το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το πρόγραμμά της στην Πορτογαλία

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Ίδρυμα Έρευνας κατά του Καρκίνου Champalimaud, όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Marcelο Rebelo de Sousa και η επικεφαλής του Ιδρύματος Leonor Beleza.

Η κα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του καινοτόμου κέντρου, συνομίλησε με ερευνητές και ενημερώθηκε για την επιστημονική έρευνα και τα σχετικά ερευνητικά προγράμματα.

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Πορτογαλία
Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Πορτογαλία © EUROKINNISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ακολούθησε συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με την υπουργό Επικρατείας και Προεδρίας της πορτογαλικής κυβέρνησης, Mariana Vieira da Silva, στην πρωθυπουργική κατοικία και γεύμα εργασίας.

Αργότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας, Marcelο Rebelo de Sousa, και τον δήμαρχο, Carlos Moedas, περιηγήθηκε με τραμ στο ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας. Αμέσως μετά ξεναγήθηκε στη συλλογή «Távora Sequeira Pinto» στο Μουσείο της Ανατολής.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου περιηγήθηκε με τραμ στο ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε ακόμη, μαζί με το δήμαρχο της Λισαβόνας, την περιοχή Chelas, η οποία αναμορφώθηκε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και προσφέρει κοινωνική στέγαση για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Εκεί συνομίλησε με κατοίκους και ξεναγήθηκε στην κοινοτική βιβλιοθήκη Marvila.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας, Βησσαρίωνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ