Πολιτικη & Οικονομια

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την Arezu Kabuli στην Πορτογαλία

Τη μικρή Αφγανή που είχε υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντησε η ΠτΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την Arezu Kabuli στην Πορτογαλία
© Θοδωρής Μανωλόπουλος

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντά την Arezu Kabuli κατά το επίσημο ταξίδι της στην Πορτογαλία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στην Πορτογαλία, μετέβη στο Κοινοβούλιο, όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Augusto Santos Silva. Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Πορτογαλίας.

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Παλαιάς Τέχνης και αμέσως μετά συνάντησε οικογένειες προσφύγων στο Ισμαηλιτικό Κέντρο Λισαβώνας. Ανάμεσά τους και η Arezu Kabuli, η μικρή πρόσφυγας από το Αφγανιστάν και μαθήτρια σε σχολείο της Λέσβου, η οποία έχει αποσπάσει υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης και την είχε υποδεχθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον κήπο του Μεγάρου μαζί με την οικογένειά της το περασμένο φθινόπωρο.

Ήταν λίγο πριν την επόμενη ενδιάμεση στάση τους στην Πορτογαλία. Μια νέα ζωή τους περίμενε εκεί καθώς θα εγκαθίσταντο με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης δικαιούχων διεθνούς προστασίας που βρίσκονταν σε Δομές Φιλοξενίας στην Ελλάδα, το οποίο έτρεχε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η μικρή Arezu, που στο μεταξύ έχει μεγαλώσει και έχει κόψει τα μαλλιά της, συνάντησε ξανά τη γνώριμή της πια ΠτΔ και μίλησε μαζί της σε άψογα ελληνικά για τη ζωή της στη Λισαβόνα αλλά και την προετοιμασία της για το μεγάλο της ταξίδι.

Η Arezu ήταν 6 χρονών όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με την οικογένειά της το Αφγανιστάν, για λόγους ασφάλειας. Στο μακρύ της ταξίδι έμεινε στην Τουρκία μέχρι τα 9 της, από εκεί  πήραν την απόφαση να έρθουν στην Ελλάδα όπου έμειναν δύο χρόνια για να συνεχίσουν στην Πορτογαλία. Στο τέλος του χρόνου ετοιμάζεται να αποχωριστεί την οικογένειά της για να πάει στην Αμερική, στο International School of Boston, ένα δίγλωσσο (αγγλικά-γαλλικά) μη κερδοσκοπικό σχολείο με 530 μαθητές από περισσότερες από 43 χώρες, για να μορφωθεί  και να γίνει γιατρός. Το μέλλον την περιμένει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ