- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στυλιανίδης για κακοκαιρία «Φίλιππος»: Όχι άσκοπες μετακινήσεις
Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Ο Χρήστος Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Φίλιππος», κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Στην κακοκαιρία «Φίλιππος» και τον σχεδιασμό που ακολουθεί μέχρι τώρα η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στο Mega.
Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για ένα «δύσκολο καιρό με συνεχείς αλλαγές στις χιονοθύελλες, που δεν μπορούν να προβλεφθούν», ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αν και η διαχείριση του φαινομένου είναι δύσκολη, μέχρι στιγμής, «υπήρξε ένας ικανοποιητικός συντονισμός κι αποφύγαμε προβλήματα».
«Αποφασίσαμε έπειτα από τη σύσκεψη που είχαμε ότι και απόψε θα έχουμε μία συνετή προσέγγιση όσον αφορά τα βαρέα οχήματα στην Αττική οδό και στην Αθηνών - Λαμίας στην Νέα Οδό. Η Τροχαία θα αποφασίσει με τις εταιρείες με βάση την εξέλιξη του φαινομένου , γύρω στις 9-10 το βράδυ, και προειδοποιούμε τους οδηγούς φορτηγών ότι θα κλείσουν γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το βράδυ θα έχουμε μεγάλα προβλήματα από χιονοθύελλες. Θα το παρακολουθούμε το φαινόμενο και για αύριο το πρωί. Μπορεί και αύριο το πρωί να συνεχίσουμε αυτή την απόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.
Κακοκαιρία «Φίλιππος» - Πώς κινείται τις επόμενες ώρες - Πού θα χιονίσε
Σχετικά με την εξέλιξη του φαινομένου τις επόμενες ημέρες ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι πιθανότατα αύριο θα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα ωστόσο από το Σάββατο πριν το μεσημέρι και μέχρι τις 9 το βράδυ θα υπάρχουν πάλι προβλήματα που θα ξεκινήσουν από τη Λαμία και κάτω και θα συμπεριλάβουν Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.
«Είμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση, έχουμε πάντα αλυσίδες στα αυτοκίνητά μας, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις και συνεχίζουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε οποιουσδήποτε εγκλωβισμούς ή άλλα προβλήματα που θα προκύψουν για τον πολίτη», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Ακόμη, τόνισε, ότι παρά τις ελλείψεις σε συστήματα ραντάρ, υπήρξε μια καλή προετοιμασία και πρόσθεσε ότι για το μέγεθος της κακοκαιρίας θα μπορούσαν να είχαν προκύψει πάρα πολλά προβλήματα όπως εγκλωβισμοί.
«Σήμερα παρόλο τα κάποια προβλήματα που εμφανίστηκαν στο κυκλοφοριακό πήγαμε καλά. Έκλεισε κάποια στιγμή η Εθνική Οδός γύρω στη μισή ώρα αλλά υπάρχει αυτή η ευελιξία και η ευχέρεια να κλείνει όταν υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα για να μην έχουμε προβλήματα εγκλωβισμού, και την ίδια στιγμή όταν ο καιρός μας δίνει την ευχέρεια να ανοίγει και να απελευθερώνεται η κυκλοφορία. Ελπίζω κι αύριο να πάμε καλύτερα», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.