- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στυλιανίδης για κακοκαιρία «Φίλιππος»: Όχι άσκοπες μετακινήσεις
Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Ο Χρήστος Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Φίλιππος», κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Στην κακοκαιρία «Φίλιππος» και τον σχεδιασμό που ακολουθεί μέχρι τώρα η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στο Mega.
Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για ένα «δύσκολο καιρό με συνεχείς αλλαγές στις χιονοθύελλες, που δεν μπορούν να προβλεφθούν», ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αν και η διαχείριση του φαινομένου είναι δύσκολη, μέχρι στιγμής, «υπήρξε ένας ικανοποιητικός συντονισμός κι αποφύγαμε προβλήματα».
«Αποφασίσαμε έπειτα από τη σύσκεψη που είχαμε ότι και απόψε θα έχουμε μία συνετή προσέγγιση όσον αφορά τα βαρέα οχήματα στην Αττική οδό και στην Αθηνών - Λαμίας στην Νέα Οδό. Η Τροχαία θα αποφασίσει με τις εταιρείες με βάση την εξέλιξη του φαινομένου , γύρω στις 9-10 το βράδυ, και προειδοποιούμε τους οδηγούς φορτηγών ότι θα κλείσουν γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το βράδυ θα έχουμε μεγάλα προβλήματα από χιονοθύελλες. Θα το παρακολουθούμε το φαινόμενο και για αύριο το πρωί. Μπορεί και αύριο το πρωί να συνεχίσουμε αυτή την απόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.
Κακοκαιρία «Φίλιππος» - Πώς κινείται τις επόμενες ώρες - Πού θα χιονίσε
Σχετικά με την εξέλιξη του φαινομένου τις επόμενες ημέρες ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι πιθανότατα αύριο θα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα ωστόσο από το Σάββατο πριν το μεσημέρι και μέχρι τις 9 το βράδυ θα υπάρχουν πάλι προβλήματα που θα ξεκινήσουν από τη Λαμία και κάτω και θα συμπεριλάβουν Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.
«Είμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση, έχουμε πάντα αλυσίδες στα αυτοκίνητά μας, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις και συνεχίζουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε οποιουσδήποτε εγκλωβισμούς ή άλλα προβλήματα που θα προκύψουν για τον πολίτη», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Ακόμη, τόνισε, ότι παρά τις ελλείψεις σε συστήματα ραντάρ, υπήρξε μια καλή προετοιμασία και πρόσθεσε ότι για το μέγεθος της κακοκαιρίας θα μπορούσαν να είχαν προκύψει πάρα πολλά προβλήματα όπως εγκλωβισμοί.
«Σήμερα παρόλο τα κάποια προβλήματα που εμφανίστηκαν στο κυκλοφοριακό πήγαμε καλά. Έκλεισε κάποια στιγμή η Εθνική Οδός γύρω στη μισή ώρα αλλά υπάρχει αυτή η ευελιξία και η ευχέρεια να κλείνει όταν υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα για να μην έχουμε προβλήματα εγκλωβισμού, και την ίδια στιγμή όταν ο καιρός μας δίνει την ευχέρεια να ανοίγει και να απελευθερώνεται η κυκλοφορία. Ελπίζω κι αύριο να πάμε καλύτερα», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Εντός Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ - Κάλυψη δαπανών έως 95%
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.