- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης: Και ευρωπαϊκή υπόθεση η προστασία των συνόρων μας
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα
Ανδρουλάκης: Η προστασία των ελληνικών συνόρων είναι και ευρωπαϊκή υπόθεση.
Oι ετήσιες εκθέσεις για την εφαρμογή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής, Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε παρέμβασή του τοποθετήθηκε και με αφορμή το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ενέκρινε χθες η Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι για την περιφρούρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, η ελληνική Βουλή ενέκρινε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα υψηλού κόστους με τη γαλλική κυβέρνηση.
Ωστόσο ο κ. Ανδρουλάκης παρατήρησε ότι το 2022 η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες στην Ένωση, τις οποίες ο ελληνικός λαός με κόπους και θυσίες χρηματοδοτεί, ενώ τόνισε εκ νέου ότι «υπάρχουν ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία, ενισχύοντας τις διεκδικήσεις της. Είναι ζήτημα αλληλεγγύης το Συμβούλιο να αποφασίσει την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, όπως ψηφίσαμε πριν ένα χρόνο στο Κοινοβούλιο».
Ανδρουλάκης: Η προστασία των ελληνικών συνόρων είναι και ευρωπαϊκή υπόθεση
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεσήμανε την απουσία μιας πραγματικά ευρωπαϊκής κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, γεγονός που επιβαρύνει δυσθεώρητα την Ελλάδα, με ευθύνες που θα έπρεπε να αναλάβουν όλοι μαζί δαπανώντας πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα στη βελτίωση του κοινωνικού κράτους.
«Η προστασία των Ελληνικών συνόρων δεν είναι μόνο Ελληνική υπόθεση. Είναι και ευρωπαϊκή. Πρωτοβουλίες όπως η PESCO και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, αν θέλουμε να έχουμε σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.