Πολιτικη & Οικονομια

Σκρέκας: Αποζημίωση για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα στην κακοκαιρία

Το σχέδιο για την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκροδότησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ επιδιορθώνει ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία «Ελπίδα»
Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ επιδιορθώνει ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία «Ελπίδα» © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αποζημίωση θα λάβουν όσοι πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας για την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Στις αποζημιώσεις που θα λάβουν πολίτες που έμειναν χωρίς ρεύμα στην κακοκαιρία «Ελπίδα» αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε, για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για τα ποσά που σχεδιάζεται να δοθούν. Υπενθυμίζεται ότι πολλά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα ακόμα και τέσσερα 24ωρα μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα». Οι καταγγελίες που έγιναν, ήταν πολλές, την ώρα που τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν σταματούσαν να επιδιορθώνουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ - Πώς οι έξυπνοι μετρητές θα δείχνουν τις βλάβες

Στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 σήμερα Σάββατο (29/1), ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για ημέρες.

Και πρόσθεσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ και ο μηχανισμός του προσπαθούν να βελτιωθούν. Όπως είπε, γίνονται έργα υποδομής και ξεκινά μια γιγαντιαία προσπάθεια για την υπογειοποίση καλωδίων της ΔΕΗ.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ακόμα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών κάτι που -όπως δήλωσε- θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί πού ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Επιδότηση ρεύματος και τον Φεβρουάριο

Τέλος, για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι θα δοθούν και τον Φεβρουάριο.

Και υπογράμμισε ότι η επιδότηση θα είναι ανάλογη της αύξησης που θα υπάρξει στην χονδρεμπορική. «Για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ