Πολιτικη & Οικονομια

Πρόταση μομφής: «Όχι» Τασούλα στο αίτημα Ανδρουλάκη

Αρνήθηκε να δώσει αίθουσα στο ΚΙΝΑΛ για να συνεδριάσει η Κ.Ο.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πρόταση μομφής: Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή - Το προεδρείο αρνήθηκε το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (28/1) στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα το προεδρείο αρνήθηκε το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να παραχωρηθεί η «μικρή» αίθουσα, για να γίνει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να συμμετέχει στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, καθότι δεν είναι βουλευτής, οπότε τον αντικαθιστά ο Μιχάλης Κατρίνης.

Πρόταση μομφής – Βουλή: Αντίδραση Κατρίνη για το «όχι» Τασούλα

Τη διαμαρτυρία του για τη μη παραχώρηση αίθουσας του κοινοβουλίου, την Κυριακή το μεσημέρι, εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απάντησε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος, την ίδια στιγμή που αρχίζουν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, κατά τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

Κωνσταντίνος Τασούλας
Κωνσταντίνος Τασούλας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Στη, δε, περίπτωση που παραχωρήθηκε αίθουσα, για συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή άρχιζε πριν την έναρξη νομοθετικής διαδικασίας στην ολομέλεια της Βουλής», είπε ο κ. Τασούλας.

«Θεωρώ ότι η ταυτόχρονη διαδικασία είναι - αν μη τι άλλο - προβληματική, για τη βαρύτητα της διαδικασίας και η πρακτική αυτή πρέπει να λυθεί στη διάσκεψη των προέδρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι «πρέπει να διαφυλαχθεί μια κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως είναι η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ