- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μ. Ντράγκι: Όχι στη συνάντηση Ιταλών επιχειρηματιών με τον Πούτιν
Σύμφωνα με το Bloomberg
Η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε από ομάδα κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών, να μην προχωρήσουν στην προγραμματισμένη συνάντηση τους με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.
Η κυβέρνηση Ντράγκι υπέβαλε αίτημα να μην υπάρξει συνάντηση κορυφαίων επιχειρηματιών με τον Βλαντιμίρ Πούτιν λόγω της τρέχουσας κατάστασης διεθνώς, δήλωσε αξιωματούχος στο Bloomberg News.
Η Ιταλία έχει επίσης ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία, που χρονολογούνται από την εποχή όταν η Ρώμη είχε το πιο βιώσιμο κομμουνιστικό κόμμα της Δυτικής Ευρώπης, τονίζει το Bloomberg. Από την άλλη, ο Ντράγκι από την ημέρα που ξεκίνησε η θητεία του, έχει επιδιώξει να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συμμαχία της με τις ΗΠΑ μετά από χρόνια χλιαρής υποστήριξης από λαϊκιστικές κυβερνήσεις.
Το φόρουμ, που διοργανώνει το Ιταλό-ρωσικό εμπορικό επιμελητήριο, είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και ούτε ο Ιταλός πρέσβης στη Μόσχα ούτε άλλοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι ήταν προγραμματισμένο να παραστούν, ανέφερε ο αξιωματούχος.
Μεταξύ των κορυφαίων επιχειρηματιών, συμπεριλαμβάνονται ο διευθύνων σύμβουλος της Enel SpA, Francesco Starace και ο CEO της UniCredit SpA, Andrea Orcel, τη στιγμή που η Ρωσία συγκεντρώνει στρατό, τανκ και εξοπλισμό στα σύνορα με την Ουκρανία. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pirelli & C. SpA, Marco Troncetti Provera και ο πρόεδρος της Assicurazioni Generali SpA, Galateri di Genola, βρίσκονται επίσης στη λίστα των παρευρισκόμενων, ενώ η πετρελαϊκή Eni και η εταιρεία διαχείρισης δικτύου φυσικού αερίου Snam, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.
Η Eni έχει στενούς δεσμούς με τη Μόσχα για το φυσικό αέριο, καθώς το 30% περίπου των πόρων της προέρχονται από τη Ρωσία. Η πετρελαϊκή εταιρεία έχει συνεργαστεί σε projects με τη Gazprom εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια και οι δύο εταιρείες συμμετέχουν στον αγωγό Blue Stream που παραδίδει αέριο στην Τουρκία. Η Eni επίσης εμπλέκεται σε projects εξερεύνησης με τη Rosneft στη Θάλσσα του Μπάρεντς και στη Μαύρη Θάλασσα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.