Πολιτικη & Οικονομια

Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ 19,6% - ΚΙΝΑΛ 15%

Ενισχύει τα ποσοστά του το Κίνημα Αλλαγής - «Άλμα» στην εκτίμηση ψήφου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψηφοφόρος στις εκλογές ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη
Το ΚΙΝΑΛ ενισχύει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του στην πρόθεση ψήφου © EUROKINISSI

Το ΚΙΝΑΛ, με πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε συνεχή άνοδο στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Την ξεκάθαρη άνοδο του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος πιστοποιεί η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega. 

Τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ έχουν ενισχυθεί σημαντικά, μετατρέποντας σε ισχυρό πόλο την παράταξη, η οποία μειώνει ολοένα και περισσότερο τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο ότι το κόμμα με πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη φαίνεται να παίρνει ψήφους από το κέντρο -έναν χώρο που ενδιαφέρει τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή ξεκάθαρο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο η πανδημία κορωνοϊού και η ακρίβεια φαίνεται να επηρεάζουν τους ψηφοφόρους. Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 9,5 μονάδες.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29,1%, ενισχυμένη κατά 1,6 μονάδες από τον Δεκέμβριο (27,5%). Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% από 18,1% -κερδίζει δηλαδή 1,5 μονάδα. Το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με 15% (14,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση). Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,4%, από 4,7%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,1% (4,4% τον Δεκέμβριο), το Μέρα25 με 3,3% (2,9%), η Δημιουργία Ξανά με 1,2% (1%) και οι Ελληνες για την Πατρίδα με 1,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,5%.

prothesi-pfisou-kinal.jpg

Ποιοι ψηφίζουν ΚΙΝΑΛ - Από ποιον χώρο αντλεί ψήφους το κόμμα, ενισχύοντας τα ποσοστά του

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την πρόθεση ψήφου όσων δηλώνουν υπέρ του ΚΙΝΑΛ, διαπιστώνεται ότι:

  • Το 27,8% προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και
  • το 29,5% από τον χώρο του κέντρου.

Η άνοδος του ΚΙΝΑΛ και η άντληση ψήφων από τον χώρο του κέντρου έχει προκαλέσει προβληματισμό τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου.

Τα νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα από την άνοδο του ΚΙΝΑΛ φαίνονται και στην εκτίμηση ψήφου. Συγκεκριμένα:

  • Η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 36%, 3,9 μονάδες κάτω από το ποσοστό των τελευταίων εκλογών.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, από 31,5% στις εκλογές
  • Το ΚΙΝΑΛ «εκτοξεύεται» στο 18,5%, από 8,1% στις εκλογές του 2019​.

metron-analysis.jpg

Ενδιαφέρον έχει επίσης το στοιχείο ότι ένα 49% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν αποκλείει να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, την ώρα που το ποσοστό για τη ΝΔ είναι 46% και για τον ΣΥΡΙΖΑ 35%.

kinal-psifoforoi.jpg

Metron Analysis: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά, καθώς συγκεντρώνει 36%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί (16%) και τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη (8%).

katallyloteros-prothipourgos-metron-analysis.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ