Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Θεωρεί ότι ο Άρειος Πάγος ενεργεί κατόπιν εντολών;

Ανταλλαγή ανακοινώσεων για την υπόθεση Novartis και την κλήση σε απολογία τριών δημοσιογράφων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς
Τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς © EUROKINISSI

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis.

H Νέα Δημοκρατία απάντησε στις δηλώσεις του Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλου σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Ειδικότερα ο κ. Ξανθόπουλος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «διαστρέβλωση» της υπόθεσης, η οποία εισέρχεται στην επόμενη φάση της. Τα εν λόγω σχόλια του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου».

Υπενθυμίζεται ότι η ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου (περί ευθύνης υπουργών) για την υπόθεση της Novartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, έχει εισέλθει στο στάδιο των απολογιών των μη πολιτικών προσώπων.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν κληθεί σε απολογία ως κατηγορούμενοι είναι οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης. Ο τελευταίος καλείται να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου, ενώ η κα Παπαδάκου έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς ζητάει την ακύρωση της κλήσης της για δικονομικούς λόγους.

Κώστας Βαξεβάνης
Κώστας Βαξεβάνης (Φωτογραφία Αρχείου) © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Κώστας Βαξεβάνης

Κατηγορούμενος από την ελληνική δικαιοσύνη και μάλιστα από ανώτατο δικαστικό λειτουργό είναι πλέον ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης.

Με βάση τη δικογραφία που έχει προκύψει μετά τις πολύμηνες ανακρίσεις για το σκάνδαλο με την ενοχοποίηση χωρίς στοιχεία 10 πολιτικών προσώπων (Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλου μεταξύ άλλων), η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου απήγγειλε τέσσερις κατηγορίες στον Κώστα Βαξεβάνη.

 

Ειδικότερα, ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» κατηγορείται για:

  • Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία και
  • Συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.
  • Επίσης, η ανακρίτρια τού απήγγειλε δύο κατηγορίες για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας.

Ακολουθεί η απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

«H NΔ απέφυγε να σχολιάσει την κλήση σε απολογία με βαρύτατες κατηγορίες, του εκδότη του Documento K. Βαξεβάνη.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υποδυθεί τον συνήγορο υπεράσπισής του καλείται να απαντήσει ευθέως: θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στη χώρα, ο Άρειος Πάγος ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών;

»Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη; ο κ. Βαξεβάνης θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου παρά τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος του; Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον εκλεκτό του ειδικά μάλιστα μετά τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Βουλής, στο οποίο αναφέρεται η ανάγκη διερεύνησης του ρόλου του στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Όμως είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και να προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ