- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερουλάνος: Παπανδρέου για επικεφαλής της Κ.Ο, αν χάσει
Δεν πήρε θέση σχετικά με ποιόν θα στηρίξει
Ο πρώην υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος πρότεινε τον Γιώργο Παπανδρέου για επικεφαλής της ΚΟ σε περίπτωση ήττας.
Μιλώντας στον Αθήνα 984 ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», εκ των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, τοποθετήθηκε χωρίς να δίνει γραμμή υπέρ του ενός ή του άλλου στο δεύτερο γύρο, ενώ επισήμανε -γι άλλη μια φορά- τους άξονες των θέσεων που έχει αναδείξει.
«Οι ψηφοφόροι σήμερα, δεν είναι όπως παλιά που περίμεναν να ακούσουν μια υπόδειξη σχετικά με τη ψήφος τους. Είναι σε άλλη φάση, καθένας έχει κρίση και μπορεί να αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Αυτοί που με στήριξαν δεν περιμένουν υποδείξεις για τη νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ» ήταν το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου στο ερώτημα αν θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Γιώργο Παπανδρέου, στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας.
Το σχέδιο αναγέννησης, ένα νέο καταστατικό με στόχο να γίνει το ΚΙΝΑΛ ένα πραγματικά ανοιχτό και σύγχρονο κόμμα πχ με τη θέσπιση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που θα δώσει λύση σε ηλικιωμένους, σε όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και στους αποδήμους.
Στο ερώτημα ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής μη κοινοβουλευτικού όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε: «Θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία».
Για το τι θα γίνει αν ο κ Παπανδρέου αναλάβει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Κινήματος, δεδομένης τη διάστασης απόψεων με τον κ Ανδρουλάκη, ο κ. Γερουλάνος παρέπεμψε στη μεταξύ τους συνεννόηση και στο dna του ΠΑΣΟΚ. «Ιστορικά, το ΠΑΣΟΚ τηρούσε διακριτή απόσταση απέναντι στη παρουσία του στο Κοινοβούλιο και στο κόμμα. Επειδή στη Βουλή γίνεται διαχείριση θεμάτων που έρχονται στο προσκήνιο, ενώ το Κόμμα οφείλει να ανοίξει ζητήματα που μένουν κλειστά στη κοινωνία» είπε.
Σε σχέση με τα αποτελέσματα και το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό που πήρε, ο κ. Γερουλάνος περιέγραψε τη παρακαταθήκη του για την επόμενη ημέρα: «Περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα, ξέραμε ότι θα γίνει, αλλά θελήσαμε να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία για να δημοσιοποιήσουμε τις ιδέες μας, να μιλήσουμε για την αναγέννηση και ένα διαφορετικό μοντέλο απέναντι στο κυβερνητικό. Οπότε, ο στόχος επιτεύχθηκε».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα ενισχύουμε και θα δυναμώνουμε τον θεσμό της ναυαγοσωστικής κάλυψης», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Το έργο συνδέει τον ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό
Με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν
Τα δέκα συν ένα προγράμματα αφορούν όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων
Στα 4,12 δισ. ευρώ το κόστος
«Εδωσα μια μάχη όχι για τον εαυτό μου αλλά και για τον Ελληνισμό», είπε για την περιπέτειά του με τις αλβανικές αρχές
Αυτοψίες σε έργα στα Φάρσαλα και τον Δομοκό
Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις νέες και τους νέους ανήμερα της ανακοίνωσης των βάσεων
Οι ισχυρισμοί για τις αμερικανικές αρχές
«Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
«Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ε65 - Προχωρούν τα σιδηροδρομικά και οδικά έργα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Στο επίκεντρο πληθωρισμός και γεωπολιτική αβεβαιότητα
Το μήνυμά του στους μαθητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων
Πιάστηκα στην τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Έδωσε συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Το σχόλιό του για τις διαμαρτυρίες σε επισκέψεις του
Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά ύψους 4,2 δισ. ευρώ
Οι κάμερες θα λειτουργούν σε 24ώρη βάση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.