Πολιτικη & Οικονομια

Θάνατος Φώφης Γεννηματά: Το «αντίο» των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ

Οι αναρτήσεις τους στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ είπαν το δικό τους «αντίο» με αναρτήσεις τους στο Twitter στη Φώφη Γεννηματά.

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ μετά την γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από πολυετή μάχη που έδινε με τον καρκίνο και την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της τις τελευταίες ώρες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως «δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας!».

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια , ο Άνθρωπός μας», το μήνυμα του Παύλου Χρηστίδη.

Ο Παύλος Γερουλάνος είπε το δικό του «αντίο» ανακοινώνοντας πως αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία.

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία».

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας», σημείωσε ο Χάρης Καστανίδης.

«Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με καθαρές και έντιμες θέσεις που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη.

Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένειά της. Ελπίζω τα μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης όλης της ελληνικής κοινωνίας να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο τους», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ποια ήταν η Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά, γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ' όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986[2], προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα.

Είχε παντρευτεί δύο φορές και απέκτησε τρία παιδιά. Το 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Ήταν πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Ήταν βουλευτής της Β3 Αθηνών από το 2015. Επίσης, ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2015-2019) και της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης (2014-2019).

Επιπλέον, έχει χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ