- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπό συζήτηση τα διόδια για είσοδο στο κέντρο της Αθήνας
Τι ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος
Καραμανλής - Διόδια για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας: «Ένα θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων.
«Αυτό είναι σε μια γενικότερη πολιτική που υπάρχει στην ΕΕ, “ο ρυπαίνων πληρώνει”. Είναι μια πολιτική που υπάρχει τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια. Η ΕΕ έχει φιλόδοξους στόχους για την κλιματική αλλαγή. Είναι κάτι που έχει πέσει στο τραπέζι, το οποίο θα συζητήσουμε και θα δούμε, τίποτε δεν αποκλείεται», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι «τα έργα της γραμμής 4 του Μετρό, ένα έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα, για όσο εξελίσσονται θα επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό στο κέντρο της Αθήνας».
Παράλληλα ο υπουργός προανήγγειλε σταδιακά και τη λήψη άλλων, πρόσθετων, μέτρων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Καραμανλής: Στις 25 Οκτωβρίου σε ισχύ ο δακτύλιος
Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι στις 25 Οκτωβρίου θα τεθεί κανονικά σε ισχύ ο δακτύλιος. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ελεύθερα θα κινούνται τα υβριδικά και euro 6 οχήματα, ενώ επισήμανε ότι θα υπάρξει μείωση άνω του 50% στις άδειες που είχαν δοθεί μέχρι τώρα για ελεύθερη μετακίνηση στον δακτύλιο.
«Κάτι που θα κάνουμε άμεσα είναι να αυξήσουμε τα γεωγραφικά όρια του μικρού δακτυλίου. Να σας θυμίσω ότι παλιά υπήρχε ένας μικρός δακτύλιος και ένας μεγάλος δακτύλιος. Ο μεγάλος δακτύλιος ήταν κάτι που ποτέ δεν είχε εφαρμοστεί στην ουσία. Θα αυξήσουμε τα όρια στον μικρό δακτύλιο, θα κάνουμε μελέτες ώστε να μη γίνεται απότομα και να μη δημιουργήσει προβλήματα», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σιωπή, οι συμψηφισμοί και η ατιμωρησία ως τριπλή αποτυχία της Πολιτείας
Όταν η Ραχήλ Μακρή είχε προσβάλει τη μνήμη του δημοσιογράφου Νίκου Ζαχαριάδη
Oι αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ «Χιλιοστό» για την ταραγμένη εκείνη περίοδο
H απάντηση του πρώην υπουργού
Χάρης Δούκας: «Τιμούμε έναν τρόπο σκέψης και δράσης που μας καλεί να δούμε τον κόσμο πιο ολιστικά, πιο υπεύθυνα, πιο ανθρώπινα»
Τα σχολεία της Δυτικής Αττικής επισκέφτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έμφαση σε AI, ισότητα πρόσβασης, οικονομική στήριξη και ψυχική υγεία - Νέο όραμα εκπαίδευσης
Πολιτική σύγκρουση για το 2015 και τις καταθέσεις
Tι λένε οι πολίτες για Τσίπρα, Καρυστιανού
Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των οδηγών λεωφορείων
Ο Παναγιώτατος συμπληρώνει φέτος 35 έτη Πατριαρχικής θητείας και 65 έτη ιερατικής αποστολής
Απάντηση Λιβανού - Κατηγορεί ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για μικροπολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
Έκκληση προς τους ομογενείς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα
Αβεβαιότητα και διάρκεια θα κρίνουν τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης - Συντονισμός στην ΕΕ
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «βολική αντιπολίτευση»
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στο Ιράν και στον Λίβανο
Ελληνογερμανικές συνομιλίες, με έμφαση στην άμυνα, τη μετανάστευση και την ευρωπαϊκή ατζέντα
Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία
«Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε λουκέτα και σε απολύσεις εργαζομένων», εκτίμησε η υπουργός
Σημειώθηκε νέο ρεκόρ στην εκδήλωση ενδιαφέροντος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.