- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα εκτάκτως Πλεύρης και Γκάγκα
Μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα θα βρεθούν σήμερα εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.
Στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης θα βρεθούν εκτάκτως σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 11 π.μ., ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να προεδρεύσουν, από κοινού με τον περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολο Τζιτζικώστα, σε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή 14 δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, και της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η επιδημιολογική κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά στο σύνολο της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ιδιαιτέρως στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί επίσης στην ανησυχητική επιδημιολογικά κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Ξάνθης και Καστοριάς, για τις οποίες η ειδική επιστημονική επιτροπή του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID – 19 σήμανε την Τρίτη “κόκκινο συναγερμό”.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης κατέγραψε τη Δευτέρα 30 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους, ενώ την Τρίτη η αναλογία αυξήθηκε στα 40 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, με τον ρυθμό της αύξησης της διασποράς του κορωνοϊού να αποτελεί το πρωταρχικό στοιχείο, το οποίο ανησυχεί τους ειδικούς επιστήμονες και την κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή, πολύ αυξημένη εμφανίζεται η διασπορά του νέου κορωνοϊού στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας και Καστοριάς.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας κατέγραψε την Τρίτη… 62,06 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους, η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης… 80,02 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και η Περιφερειακή Ενότητα Καστορίας κατέγραψε… 83,45 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.
Σημειώνεται ότι σήμερα, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου, θa αναρτηθεί στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα covid19.gov.gr ο αναθεωρημένος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας μας, με όλες τις αλλαγές τις οποίες εισηγήθηκε την Τρίτη η ειδική επιστημονική επιτροπή του Χάρτη και έχει κάνει αποδεκτές η Πολιτική Προστασία.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στο “κόκκινο” επίπεδο του Χάρτη, στο λεγόμενο “μίνι lockdown”, βρίσκονται ήδη από την περασμένη εβδομάδα οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Καβάλας, Ευρυτανίας και Αργολίδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.