Οικονόμου: Τέσσερα τεστ στους μαθητές αν βρεθεί κρούσμα στην τάξη
Εκτός από τους εμβολιασμένους μαθητές
Τέσσερα τεστ θα κάνουν οι μαθητές, αν βρεθεί θετικό κρούσμα σε μια τάξη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Για την περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα σε μία τάξη σχολείου μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «οι μαθητές στα κοντινά θρανία θα κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, σε περίπτωση θετικού κρούσματος» και συμπλήρωσε:
«Στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές -εκτός των εμβολιασμένων- θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα εκείνη, δωρεάν. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στον συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ την ημέρα».
«Στα σχολεία έγινε χθες το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της εκπαίδευσης στην πληρότητά της», είπε αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων.
Τέλος, ως προς τους νέους άνω των 12 ετών, ξεκαθάρισε πως «το σκεπτικό είναι πως όσοι, ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να φέρουν απόδειξη ότι δεν νοσούν. Επομένως, διευκρίνισε, οι έφηβοι 12-17 ετών στις μετακινήσεις και την εστίαση θα πρέπει να φέρουν επάνω τους πιστοποίηση είτε self test στις μετακινήσεις του με ΜΜΜ είτε rapid test στην εστίαση».
«Η κυβέρνηση δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας για την πατρίδα και τους ανθρώπους της»
«Η ζώσα κοινωνία, οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας, οι νέοι και η μεσαία τάξη άκουσαν τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να περιγράφει το σχέδιό του για ένα άλμα ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η αμηχανία που διέπει την αντιπολίτευση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει εμφατικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών.
Από τη μια με δεδομένη τη διεθνή ανησυχία για τις αρρυθμίες στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της κλιματικής αλλαγής, με δεδομένες τις επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων της προστασίας από τον κορωνοϊό η κυβέρνηση ορθώνει ασπίδα προστασίας της χώρας και των πολιτών για τις ενδεχόμενες πιθανές ανατιμήσεις. Δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Λειτουργούμε γρήγορα, μελετημένα, προσεκτικά, αποτελεσματικά, με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη.
Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αγαθού. Από την άλλη η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο οικονομικό οικοσύστημα: μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενθάρρυνση της πρόσβασης των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, στις νέες τεχνολογίες, στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι», τόνισε ο κ. Οικονόμου.
«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά, τη γενιά που καλείται να διαμορφώσει μια άλλη Ελλάδα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε στο σημείο αυτό: «Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας ανοίγουμε τολμηρό και αποφασιστικό βήμα. Οι πολιτικές μας αποδίδουν. Το εθνικό κεκτημένο που δημιουργήσαμε με σώφρονα και λελογισμένη διαχείριση το μετατρέπουμε σταδιακά σε κοινωνικό πλεονέκτημα. Το δίνουμε, το κάνουμε προσβάσιμο σε όλους τους Έλληνες. Με δικαιοσύνη και με ταχύτητα.
Ως κυβέρνηση αναγνωρίζουμε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στο προηγούμενο διάστημα έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η δυναμική του κορωνοϊού. Ήρθε η ώρα να τους αποδώσουμε όχι μόνον όσα στερήθηκαν αλλά να τους τιμήσουμε έμπρακτα. Γιατί πιστεύουμε στην ελληνική νεολαία. Είναι η γενιά που θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να τους προσφέρουμε ποιοτικά όλα όσα τους χρειάζονται: εκπαίδευση, τεχνολογία, νομοθετικό πλαίσιο για να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν.
Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζουν έμπρακτα τη νέα γενιά, τη γενιά που καλείται να διαμορφώσει μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που αλλάζει. Δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε στους νέους τι θα κάνουν. Δημιουργούμε με το πλέγμα οικονομικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών μας το πλαίσιο για να κάνουν ό,τι ονειρεύονται. Ό,τι θέλουν».
Φιλοδοξούμε να είναι διαθέσιμα σε κάθε νέα, σε κάθε νέο, όλα τα μέσα για να κάνουν πράξεις τις πιο ρηξικέλευθες επιλογές τους
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, «το πλήθος των ποιοτικών ευκαιριών που τους δίνουμε είναι ελευθερία και θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε το πεδίο ευκαιριών της νεολαίας. Φιλοδοξούμε να είναι διαθέσιμα σε κάθε νέα, σε κάθε νέο, όλα τα μέσα για να κάνουν πράξεις τις πιο ρηξικέλευθες επιλογές τους. Τις πιο ρηξικέλευθες καινοτομίες τους. Να δημιουργήσουν και να απολαύσουν τα αποτελέσματα αυτής της δημιουργίας, εδώ στην Ελλάδα».
Ο κ. Οικονόμου ανέφερε επίσης πως «ο πρωθυπουργός περιέγραψε το Εθνικό Σχέδιο για την Κλιματική Αλλαγή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσωπική ευαισθησία για το περιβάλλον και βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία για την αναστροφή των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.
Η σωτηρία του περιβάλλοντος είναι όρος επιβίωσης. Είναι όρος επιβίωσης για την ποιότητα ζωής και για την οικονομική ευημερία.
Η τουριστική οικονομία μας στηρίζεται στο κάλλος της φύσης μας. Η γεωργία μας, η κτηνοτροφία μας βασίζονται στην ελληνική φύση. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης λοιπόν δεν έχει στενά οικολογικό χαρακτήρα. Συνδέεται αναπόσπαστα με την προοπτική του λαού μας σε όλα τα επίπεδα και με την ευημερία του».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκλεγόταν βουλευτής από το 1977 ως το 2000
Με αφορμή την παρουσία του στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ
Tι είπε για τις εσωκομματικές διαφωνίες
Tίθεται σε δημόσια διαβούλευση
Η ATLANTIC SEE LNG TRADE επισπεύδει τον Κάθετο Διάδρομο – πρώτες ροές LNG από Μάρτιo
Στο περιθώριο του ΕΛΚ, Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και διασύνδεση
Έως 6 Φεβρουαρίου καταβάλλονται 74 εκατ. ευρώ σε 99.862 δικαιούχους – αναλυτικά όλα τα ποσά
Σχέδιο τύπου Θεσσαλονίκης, αυστηρότερη εφαρμογή του ΚΟΚ και έξυπνες κάμερες για ανάσα στην Αθήνα
Από τη Λευκωσία, η υπουργός παρουσίασε τον εθνικό διάλογο και τα μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος
Τασούλας και Μαρινάκης τονίζουν την αποτροπή, τον διάλογο χωρίς υποχωρήσεις και τις σταθερές κόκκινες γραμμές
Εκτεταμένο πλέγμα δράσεων για το 2025–2026 με επιδοτήσεις προσλήψεων, επιχειρηματικότητα και στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης
Τριάντα χρόνια μετά τα Ίμια, σαφές μήνυμα προς Άγκυρα: καμία γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο
Αιολικά και ηλιακά ξεπέρασαν τα ορυκτά καύσιμα – Ισχυρή ελληνική παρουσία, άνοδος φυσικού αερίου
Στο Ζάγκρεμπ ο πρωθυπουργός για τη συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ
«Ένας πολύτεκνος που παίρνει 1.800 ευρώ, σήμερα θα δει 300 ευρώ αύξηση στον λογαριασμό του» αναφέρει ο υπουργός
«Πρέπει να δούμε τί πήγε λάθος για να μην επαναληφθεί» τόνισε με ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
«Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Στο τραπέζι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων
Πλειοψηφία υπέρ συνεργασιών, αποκλεισμού ΝΔ και προκριματικών – Τι δείχνει η Opinion Poll για το Dnews
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.