Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: Πρόσωπο που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος

«Η παρουσία στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωσή του ή να του κολλάνε ταμπέλες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου © Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχολίασε την επιλογή του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη και την απόρριψη της θέσης από τον Ευάγγελο Αποστολάκη

Για το ζήτημα επιλογής του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας μετά την απόρριψη της θέσης από τον Ευάγγελο Αποστολάκη μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου διεμήνυσε πως «θα επιλεγεί κάποιο πρόσωπο που θα μπορεί επιχειρησιακά να σηκώσει το μεγάλο βάρος της θέσης και η παρουσία στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωσή του ή να του κολλάνε ταμπέλες» στέλνοντας άμεσο μήνυμα στον κ. Αποστολάκη και συνέχισε:

«Ο πρωθυπουργός έκανε μία επιλογή που θα μπορούσε να ενώνει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στον διχασμό, ασκώντας καταστροφική πολιτική. Η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας. Η άποψη μας είναι πως η Πολιτική Προστασία θέλει μεγαλύτερη αναβάθμιση. Ο κ. Αποστολάκης είχε την απαίτηση να γίνει υπουργός, κάτι που συναντήθηκε με την ανάγκη να υπάρξει αναβαθμισμένη, διαφορετική, πιο πλήρης δομή».

Για το ζήτημα της απόρριψης της θέσης από τον κ. Αποστολάκη υπογράμμισε πως «τα πραγματικά περιστατικά μιλούν από μόνα τους. Έπειτα από έναν κύκλο διερευνητικών επαφών ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά να γίνει υπουργός, συζήτησε τις λεπτομέρειες και τις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του, δεχόταν συγχαρητήρια από τον κόσμο, απάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο ότι θα πάει να ορκιστεί και πως θα συνοδεύεται. Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που με γλώσσα 5-6 δεκαετιών πριν, τον χαρακτήριζε αποστάτη, έκανε πίσω, δεν το άντεξε, δεν το σήκωσε, δεν θέλησε να τα σπάσει σε τέτοιο βαθμό με τους πρώην συντρόφους του».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ