Πολιτικη & Οικονομια

8 θεωρίες συνωμοσίας που αρέσουν στους αδούλωτους Έλληνες

Οι «αποδείξεις», τα «συμφέροντα» και η υποστήριξή τους

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα που δείχνει άνθρωπο να καθαρίζει σύννεφα

Ο Βαγγέλης Περρής παραθέτει θεωρίες συνωμοσίας που γνωρίζουν μεγάλη διάδοση στην Ελλάδα

1. Η Γη είναι επίπεδη

Οι Έλληνες που είναι σίγουροι ότι η Γη δεν είναι σφαίρα, είναι αρκετοί. Στην σχετική  σελίδα του facebook έχουν συντονιστεί γύρω στους 25.000 εναλλακτικοί, η πλειοψηφία των οποίων υποστηρίζει ότι οι εικόνες που έχουν αποτυπωθεί από τις διαστημικές αποστολές, αποτελούν μία ακόμη συμπαιγνία μεταξύ NASA, Χόλιγουντ και αμερικανικής κυβέρνησης. Βέβαια τις ίδιες εικόνες διαχέουν και οι Ρώσοι, Κινέζοι, Ινδοί κ.α, αλλά κι αυτοί έχουν προσλάβει Αμερικάνους πράκτορες οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούν τα κομπιούτερ νέας γενιάς προκειμένου να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις σφαιρικότητας του πλανήτη. Όμως οι οπαδοί της επίπεδης Γης δεν μασάνε από τέτοια, σύμφωνα με τα επιστημονικά τους πειράματα (ένα ποτήρι φραπέ που παραμένει στην ίδια στάθμη) στη πραγματικότητα η Γη είναι ένας μεγάλος δίσκος, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο Βόρειος Πόλος. Στην περίμετρο του υψώνεται η Ανταρκτική, δηλαδή τείχη από πάγο ύψους 45 μέτρων που συγκρατούν το νερό της θάλασσας. Τα τείχη αυτά φρουρούνται από υπαλλήλους της NASA οι οποίοι συνεχώς περιπολούν ώστε να μη σκαρφαλώσει κάποιος στα παγόβουνα και έτσι, αφενός επιβεβαιωθεί η θεωρία της επίπεδης Γης, αφετέρου θα τρέξουν πολλοί να θαυμάσουν την θέα και έτσι θα αυξηθεί ο κίνδυνος να πέσει πολύς κόσμος στο κενό.

Αποδείξεις: Στις Πράξεις των Αποστόλων, ο Θεός φέρεται να λέγει: «Ο ουρανός μοι θρόνος, η δε Γη υποπόδιο». Αυτό σημαίνει ότι ο Θεός ακουμπάει τα πόδια του στη Γη σαν να είναι σκαμνάκι και επομένως δεν μπορεί να έχει το σχήμα της μπάλας όπως «προωθούν οι διαβόλοι της νάσας», το οποίο δεν είναι καθόλου βολικό.

Θεωρία συνωμοσίας στα social media για την επίπεδη Γη

Συμφέροντα: Δεν έχει ακόμη βρεθεί ο ακριβής λόγος που η NASA θέλει να επιβάλει την σφαιρικότητα ως σχήμα του πλανήτη μας. Πάντως πολλοί από τους followers των ελληνικών σελίδων/blogs είναι σίγουροι ότι όλα αυτά γίνονται για να πουλάνε στους μαθητές τα σχετικά αντικείμενα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί κίνημα που ζητάει να απαγορευτεί από τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών να έχουν τμήμα πώλησης υδρογείων σφαιρών, διότι έτσι κάνουν προπαγάνδα στις αθώες ψυχούλες.

Διάλογος: «Δεν υπάρχει καμιά φωτογραφία της Γης από το διάστημα». «Ακριβώς! Όλες οι φωτογραφίες που μας δείχνουν είναι ψεύτικες. Και φυσικά δεν υπάρχει εναλλαγή μέρας-νύχτας στην Αυστραλία. Είναι από ένα μεγάλο κινηματογραφικό studio».

Ανάρτηση στα social media

Πολιτική υποστήριξη: Μέχρι στιγμής μόνο ο Βαρουφάκης έχει δηλώσει «βαριέμαι τη συζήτηση για το αν η Γη είναι επίπεδη. Είναι επίπεδη, τελείωσε. Και όποιος πιστεύει το αντίθετο, δεν το συζητάμε». Η δήλωση αυτή δεν διορθώθηκε ούτε από τον ίδιο, ούτε από το λαλίστατο γραφείο τύπου του κόμματος.

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ

2. Οι σεισμοί δεν αποτελούν γεωλογικό φαινόμενο

Κατά καιρούς η γη ταρακουνιέται και βγαίνουν στα κανάλια διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι σεισμολόγοι οι οποίοι μιλούν για «μετακίνηση πλακών» και άλλα ψεύδη. Σύμφωνα με τους συμπατριώτες μας οι οποίοι δεν είναι πρόβατα, οι σεισμοί που γίνονται στην Ελλάδα και τις γύρω περιοχές, οφείλονται σε ένα τεράστιο τούνελ που ξεκινάει από το Βατικανό και φτάνει στα Ιεροσόλυμα. Το βάθος του έχει υπολογιστεί στα 10.000 πόδια ώστε να μην το πιάνουν τα ραντάρ των ορθόδοξων ρωσικών υποβρυχίων.

Αποδείξεις: Οι τακτικοί σεισμοί στην Ιταλία, το Ιόνιο, τη Λάρισα, τη Θήβα, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ακολουθούν ακριβώς την πορεία του τούνελ που κάποιος έχει ζωγραφίσει με μαρκαδοράκι πάνω στον χάρτη.

Ανάρτηση στα social media

Συμφέροντα: Το τούνελ έχει κατασκευαστεί ώστε να συναντιέται κρυφά ο Πάππας με τους εκπροσώπους του Ισραήλ και να καταστρώνουν σχέδια κατά της Ελλάδος.

Διάλογος: «Οι σεισμοί στην Τουρκία που οφείλονται;» «Οι σεισμοί της Τουρκίας είναι άλλο πράγμα. Κάνουν υπόγεια πειράματα υδρογονοβόμβας bomb Α που εξαερώνει ογδόντα εκατομμύρια τόνους εδάφους λόγω του δευτερίου και τριτίου».

3. Ο πρόεδρος της Αϊτής δολοφονήθηκε γιατί ήταν αντιεμβολιαστής

Ο πρόεδρος της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του από άγνωστους ένοπλους άντρες. Όσο ασκούσε τα καθήκοντά του, είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για διαφθορά και σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας έπρεπε να παραιτηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2021 γιατί έληγε η πενταετής θητεία του. Ο ίδιος ήθελε να παραμείνει για ακόμη ένα-δύο χρονάκια στο αξίωμα λόγω διαδικαστικών θεμάτων. Σύμφωνα με τις αρχές, για τον φόνο συνελήφθησαν 15 Κολομβιανοί και δύο Αϊτινοί αμερικανικής καταγωγής, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ανήκουν στην υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA. Στην Ελλάδα η δολοφονία συνδυάστηκε με τον ανύπαρκτο αντιεμβολιαστικό αγώνα του εκλιπόντος.

Αποδείξεις: Σύμφωνα με ένα άρθρο που η El Pais ποτέ δεν έγραψε, οι ΗΠΑ δώρισαν στην Αϊτή 500.000 δόσεις εμβολίων κατά της νόσου COVID-19, αλλά οι εμβολιασμοί ποτέ δεν έγιναν γιατί ο Ζοβανέλ Μοΐζ είχε αντιληφθεί ότι με την παρτίδα αυτή οι Αμερικάνοι είχαν ξεσκαρτάρει εμβόλια και το είχε μάλιστα πει στην γυναίκα του.

Συμφέροντα: Τον σκότωσαν γιατί ξεσκέπασε την συνομωσία των εμβολιασμών και έτσι οι πολυεθνικές του φαρμάκου θα έχαναν δισεκατομμύρια.

Διάλογος: (Από το Facebook της Ραχήλ Μακρή) «Είδατε που δολοφόνησαν τον πρόεδρο της Αιτής; Ο πρόεδρος αυτός δίσταζε να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς στη χώρα του. Μπούκαραν λοιπόν στο σπίτι και τον καθάρισαν. Τραυματίστηκε σοβαρά κι η σύζυγός του. Για να καταλάβετε, με τι οργανωμένη συμμορία έχουμε να κάνουμε». «Μήπως τον τιμώρησαν γιατί η Αιτή μας είχες συμπαρασταθεί στην επανάσταση του 1821;»

Πολιτική υποστήριξη: Η βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και υποψήφια με τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου Ραχήλ Μακρή, διακινεί τη σχετική θεωρία. Στα διαλείμματα ζητάει να αφαιρεθεί η ιθαγένεια από τον Αντετοκούνμπο.

Ανάρτηση της Ραχήλ Μακρή στα social media

4. Το QR code προωθείται από τους Eβραίους

Επεκτείνεται συνεχώς η χρήση κάποιων ιερογλυφικών που πλέον έχουν αντικαταστήσει μέχρι και τους καταλόγους των εστιατορίων. Βρίσκονται μέσα σε ένα τετραγωνάκι το οποίο μόλις φωτογραφίσουμε με το κινητό, μας οδηγεί σε ελεγχόμενες πληροφορίες. Στην πραγματικότητα δεν δίνουν, αλλά παίρνουν γνώσεις ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή οι Εβραίοι πού βρίσκονται οι Έλληνες, τι κάνουν και κυρίως τι αγοράζουν.

Αποδείξεις: Το σχήμα του QRcode αποτελεί πιστή αντιγραφή της κάτοψης του ναού του Σολομώντα.

Ανάρτηση στα social media

Συμφέροντα: Μεγάλες εταιρίες εβραϊκών συμφερόντων θέλουν να γνωρίζουν τι τρως, πώς διασκεδάζεις, πώς ντύνεσαι και λοιπά ώστε να δημιουργήσουν τα αντίστοιχα πανάκριβα μονοπωλιακά προϊόντα.

Διάλογος: «Δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι ο ναός του Σολομώντα στοίχισε 666.666 τάλαντα χρυσού. Σύμφωνα με τους New York Times αντιστοιχούν σε σημερινά 666.666.666.666 δολλάρια!» «Τέσσερις φορές ο σατανάς, όσα και τα τετραγωνάκια στην άκρη του κώδικα».

Πολιτική υποστήριξη: Ούτε καν ο Βελόπουλος.

5. Ο ποδοσφαιριστής της Δανίας Κρίστενσεν πέθανε αλλά το κρύβουν

Στο πρόσφατο Euro ο ποδοσφαιριστής της εθνικής Δανίας Κρίστενσεν έπεσε στο έδαφος χάνοντας τις αισθήσεις του. Αμέσως οι χρήστες των social που δεν είναι πρόβατα, αντελήφθησαν ότι πέθανε και δεν άλλαξαν γνώμη ακόμη και όταν ο ίδιος εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να κάνει δηλώσεις.

Αποδείξεις: Η φωτογραφία του Κρίστενσεν από το νοσοκομείο όπου χαμογελάει και στέλνει ευχαριστίες. Σύμφωνα με τους εμπειρικούς πραγματογνώμονες, το χαμόγελό του είναι προϊόν φωτομοντάζ και το χρώμα του πειραγμένο ώστε να δείχνει ζωντανός.

Συμφέροντα: Οι πολυεθνικές που ελέγχουν το Euro δεν ήθελαν να διακόψουν την διοργάνωση γιατί θα έχαναν πολλά χρήματα. Επίσης το θέμα συνδέεται με τα τσιπάκια που βάζει τον Μπίλ Γκέιτς στα εμβόλια, αλλά ακόμη δεν έχει αποδειχτεί με ποιο ύπουλο τρόπο.

Διάλογος: «Ο άνθρωπος απεβίωσε και το στήνουν μόνο για τις φωτογραφίες, ώστε να μη σταματήσει το Γιούρο. Είναι πολλά τα λεφτά». «Μας κοροϊδεύουν όπως μας κοροϊδεύουν με τον κορονοϊό και τα εμβόλια που θέλουν να μας τσιπάρουν. Τελικά θα αποδειχθούν όλα, εδώ θα είμαστε. Τότε θα καταλάβεις και πως η Γη είναι επίπεδη, αλλά κοιμάστε προς το παρόν».

Ανάρτηση στα social media

Πολιτική υποστήριξη: Περιέργως, ούτε καν η Ραχήλ Μακρή.

6. Το QAnon είναι ελληνικό

Πρόκειται για το κίνημα οπαδών του Τραμπ που πιστεύει ότι οι Δημοκρατικοί είναι βαμπίρ και πίνουν το αίμα βιασμένων παιδιών ώστε να αποκτήσουν περισσότερο αδενόχρωμα, δηλαδή την φανταστική ουσία που οδηγεί σε παράταση της νεότητας. Οι Έλληνες που ασπάζονται τα ίδια ιδανικά, κοιτάζουν ψηλά στον ουρανό και, εκεί που παλιά έβλεπαν επικίνδυνους ψεκασμούς, τώρα ανακαλύπτουν τα θεόσταλτα σύννεφα που σχηματίζουν το γράμμα Q. «Ήρθαν τα Q», πανηγυρίζουν σε σχετική ψαγμένη διεύθυνση η οποία καλεί τα αδέρφια να κοιτάξουν ψηλά γιατί «ήρθε η ώρα των Q, ώστε να την πληρώσουν οι Χαζάροι». Οι ομοϊδεάτες τους συμπληρώνουν «αμήν Παναγία μου να καθαρίσει ο τόπος». «Καλώς μας ήρθαν». «Απίστευτο». «Τα αγαπώ τα Q».

Αποδείξεις: Φωτογραφίες από τον ουρανό όπου τα σύννεφα έχουν σχήμα Q, με εμφανή παρέμβαση αερογράφου.

Ανάρτηση στα social media

Συμφέροντα: Τα QAnon θα συντρίψουν τους Δημοκρατικούς και τα τσιράκια τους που συχνάζουν σε μία πιτσαρία και παραγγέλνουν πίτσα με παιδικό αίμα. Επειδή όμως τα ΜΜΕ ελέγχονται από τη μασονία, κατασυκοφαντούν το κίνημα ότι αποτελείται από παράφρονες. Όμως όλοι αυτοί θα συντριβούν από το σπαθί σε σχήμα σταυρού που ο Θεός έδωσε στον Τραμπ.

Διάλογος: (Μετά την έκρηξη βυτιοφόρου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας). «Αδενόχρωμα μετέφεραν για τα βαμπίρ!!!! Δεν ήταν έκρηξη. Μπας και πάει κανένας να το εκλέψει. Σας δουλέβουν! Ξυπνήστε ρε!!!!»

Ανάρτηση στα social media

Πολιτική υποστήριξη: Την άποψη ότι ο οπαδός των Δημοκρατικών Τομ Χανκς είναι παιδεραστής, έχει υποστηρίξει δημόσια η παρολίγο ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου. Υπέρ του Τραμπ έχει τοποθετηθεί η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

7. Τα τεστ και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι θανατηφόρα.

Ξεκινάμε από τα τεστ, τα οποία θεωρούνται και πιο ανώδυνα. Την επικινδυνότητά τους αποκαλύπτουν οι ψυλλιασμένοι χρήστες των πολλαπλασιαζόμενων αντιεμβολιαστικών διευθύνσεων του facebook. Φέραν στην επιφάνεια ένα «πόρισμα του Πανεπιστημίου Χόπκινς», σύμφωνα με το οποίο βρήκαν στα τεστ «ιούς νανοτεχνολογίας, συγκεκριμένα ethylene oxide».

Για τα εμβόλια, τα πράγματα είναι πιο φανερά, γιατί ο σιωνισμός ανέθεσε στη Johnson and Johnson, δηλαδή σε μια εταιρεία που ειδικευόταν στα σαμπουάν, να φτιάξει δήθεν εμβόλια, μόνο και μόνο για να μοιράσουν μεταξύ τους μερικά τρισεκατομμύρια. Επίσης τα εμβόλια μετατρέπουν τους ανθρώπους σε εξωγήινους ή πιθήκους, αλλά κυρίως σε ζόμπι γιατί προκαλούν βαμπιρισμό. Σύμφωνα με αντιεμβολιαστικό μετερίζι του ίνσταγκραμ, «η Καμπάλα παίζει το τελευταίο της χαρτί, αλλά έχουν και σχέδιο B, γι’ αυτό μην ξεχνάτε τα αλλεπάλληλα μηνύματα της πολιτικής προστασίας. Προέρχονται από την κάρτα των Illuminati, αλλά ευτυχώς η διαγαλαξιακή συμμαχία είναι πανέτοιμη και πάνοπλη και στη χώρα μας».

Αποδείξεις: Για τα μολυσμένα τεστ η φωτογραφία από μία μπατονέτα αυτιού που πάνω της έχει μυγάκια.

Ανάρτηση στα social media

Για τη δράση του εμβολίου φωτογραφίες από τον Πλανήτη των Πιθήκων, το Men in Black και το Walking Dead. Επίσης αυτόπτες μάρτυρες έχουν δει μαύρα ελικόπτερα να πετάνε πάνω από τον ουρανό του Πολυκάστρου με ψυχοτρονικά όπλα συχνοτήτων που σημαδεύουν τα παιδιά για να τα οδηγήσουν να κάνω τεστ. Φυσικά τα ψυχοτρονικά αυτά όπλα κινούνται με 5G.

Συμφέροντα: Η Johnson και Johnson δίνει το 10% των κερδών της στην εκκλησία του σατανά που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Ανάρτηση στα social media

Επίσης θέλουν μέσω των εμβολίων να γίνει ολοκληρωτική αναίρεση του σεξουαλικού φίλου, ώστε να σχηματιστεί μία παγκόσμια κυβέρνηση από γκέι, λεσβίες και τρανσέξουαλ.

Διάλογος: «Ελληνίδες Έλληνες, σήμερα το Fox news έπαιξε πρώτη είδηση ότι τα εμβόλια δημιουργούν ζόμπι που θα μας επιτεθούν. Να κλειστούμε σε υπόγεια και με τη βοήθεια του θεού θα περάσει κι αυτό». «Εμείς δεν πιάνουμε Fox news γιατί από τότε που άρχισαν εμβολιασμοί το ίντερνετ σέρνεται. Ως πότε θα ταΐζετε σανό τον κοσμάκη».

Πολιτική υποστήριξη: Πατριωτικό κόμμα της Βουλής που γενικότερα κάνει πλάτες στους αντιεμβολιαστές. Δεν χρειάζονται εμβόλια αφού η Covid-19 φεύγει με επτά δόσεις Τελοπόν.

8. Οι φωτιές μπήκαν για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες

Οι τελευταίες πυρκαγιές προκάλεσαν μια σειρά απρόσμενων αλυσιδωτών αντιδράσεων. Αναρχικοί ζήτησαν παρέμβαση του κράτους, αντικαπιταλιστές έθεσαν την ιδιοκτησία πάνω από την ανθρώπινη ζωή, αυτοί που διέθεταν ή ανέπτυξαν οικολογικές ευαισθησίες, έχουν πειστεί ότι φωτιές μπήκαν από εχθρούς της φύσης που όμως είναι υπέρ των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Όπως διαπιστώθηκε από πληθώρα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τις πυρκαγιές ευθύνεται μεν την κλιματική αλλαγή, αλλά οι φωτιές έχουν μοναδικό σκοπό να φυτευτούν χιλιάδες ανεμογεννήτριες σε αποχαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις.

Συμφέροντα: Πίσω από τις ανεμογεννήτριες και τις φωτιές κρύβονται οι Γερμανοί και αυτός προχώρησε στην παταγώδη αποκάλυψη είναι ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Πειραιώς. Σε παρέμβαση του, η οποία συνοδεύτηκε από καμία υλική προσφορά υπέρ των πυρόπληκτων, διότι ενδιαφέρεται για το πνεύμα, συνδύασε τις πρόσφατες πυρκαγιές με δύο γεγονότα. Αφενός ο Θεός τιμωρεί την χώρα λόγω «της θεσμοθέτησης του δήθεν ανθρώπινου δικαιώματος» στην ομοφυλοφιλία, αφετέρου η ευθύνη βαραίνει «τις σιδερόφρακτες ανεμογεννήτριες, προϊόν της μεγαλόσχημης γερμανικής βιομηχανίας».

Αποδείξεις: Μία γελοιογραφία που δείχνει τον Εσταυρωμένο πάνω σε μία ανεμογεννήτρια, ενώ γύρω ο κόσμος καίγεται.

Διάλογος: (Πολάκης) «Τελικά η πρόταση που κάνει τζιζ στην συμμορία που μας κυβερνάει, είναι η σύνδεση των πυρκαγιών με τις ανεμογεννήτριες. Γερμανικές βεβαίως-βεβαίως». «Παυλή, πες και για τα εμβόλια που είναι γερμανικά και θέλουν να μας κάνουν μαριονέτες του συστήματος».

Πολιτική υποστήριξη: Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παυλής Πολάκης ,σε μία επιστημονική του ανάρτηση, ανακοίνωσε: «Ψεκασμένα λαμόγια είστε εσείς. Μόνο που απαντάτε δείχνετε πόσο δίκιο έχουμε εμείς που λέμε ότι η βόρεια Εύβοια κάηκε για να μπουν πιο εύκολα ανεμογεννήτριες».

Ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στα social media

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου
Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου

Οι πολίτες που, δικαιολογημένα ή όχι, θέλγονται από τις σειρήνες των ακραίων εθνικιστικών ρητορικών καλό είναι να θυμούνται ότι καμία ελευθερία και κανένα δικαίωμα δεν είναι οριστικά κεκτημένα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.