Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης για κορωνοπάρτι: Εισηγήσεις για νομοθετικές αλλαγές

Στόχος η ευχερέστερη εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τα κορωνοπάρτι στη Μύκονο, τη διασπορά του κορωνοϊού και τις νομοθετικές αλλαγές.

Σε εισήγηση για αλλαγές στη νομοθεσία σχετικά με την «ευχερέστερη εξεύρεση, τον εντοπισμό και την τιμωρία όσων διοργανώνων πάρτι σε βίλες» πρόκειται να προχωρήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα κορωνοπάρτι, όπως δήλωσε σήμερα (26/7) από τη Μύκονο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στο νησί και τα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται στη Μύκονο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «αυτό είναι μία δυσχερής και δύσκολη δουλειά πράγματι. Και πρέπει να σας πω ότι υπάρχει μία συνεργασία όλων των τοπικών φορέων με την Αστυνομία, η οποία κάνει μία τεράστια προσπάθεια. Ήδη χθες το βράδυ επέβαλε και άλλα πρόστιμα. Θα εισηγηθούμε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες. Και πιστεύω ότι μπαίνοντας κάθε μέρα στην κανονικότητα όλο και περισσότερο, αυτό το φαινόμενο δεν θα υπάρχει».

«Η υπόσχεση και η δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε έτσι ώστε η Μύκονος, μεταξύ των άλλων, να διαφημίζεται και για την ασφάλεια στο χώρο ευθύνης τον οποίον έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις και αστυνομικές Υπηρεσίες. Η προσπάθειά μας θα είναι διαρκής. Η σχέση των ανθρώπων της Αστυνομίας με τον δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους κατοίκους είναι άριστη», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα στη Μύκονο.

Χρυσοχοΐδης από Μύκονο: Έκκληση για τήρηση των μέτρων

«Η Μύκονος είναι ο πιο εμβληματικός προορισμός, τουριστικός προορισμός στη χώρα», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και αναφέρθηκε στην τήρηση των μέτρων στους τουριστικούς προορισμούς, όπως το «νησί των Ανέμων» και προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή λόγω και της πανδημίας, δέχεται μια μεγάλη πίεση με πολυπληθή παρουσία επισκεπτών σε μια χρονιά. Πρέπει να εφαρμόζονται μια σειρά μέτρων που αποτρέπουν τη διάδοση της πανδημίας. Θέλω να πω ορισμένα πράγματα πολύ σαφή όπως ακριβώς έκανα πριν από λίγο με τους φορείς και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στο νησί. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν διανύουμε ένα κανονικό καλοκαίρι. Και για το λόγο αυτό πρέπει να έχουμε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά. Γιατί είμαστε σε μία μάχη που εξελίσσεται καθημερινά με έναν εχθρό που είναι παρών και ταυτόχρονα αόρατος. Όποια στρατηγική και να ακολουθήσει κάνεις, όποια στρατηγική θέλει να υλοποιήσει κανείς, σε επίπεδο επιχείρησης, το σημείο αφετηρίας και το ζητούμενο έχει μία παραδοχή, την δημόσια υγεία. Το ζητούμενο είναι το ύψιστο αγαθό και αυτό θα προφυλάξουμε και θα διαφυλάξουμε με κάθε θυσία και αυτό είναι η δημόσια υγεία».

Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοϊδης απηύθυνε έκκληση σε όλους «να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να προστατεύσουμε τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους. Δεν χαροποιεί κανέναν αυτή η κατάσταση- όμως προέχει, επαναλαμβάνω, η δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση κάνει ό,τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και τα μέτρα τα οποία αποφασίζονται και τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται με βάση πάντα τα επιδημιολογικά κριτήρια και τις εισηγήσεις των ειδικών. Και όλοι πρέπει να τηρούμε υπεύθυνα τα μέτρα χωρίς εκπτώσεις, μόνο με αυτό τον τρόπο θα επανέλθουμε το γρηγορότερο δυνατό στην κανονικότητα. Πρέπει να λειτουργούμε με υπευθυνότητα με ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη. Με αυτό τον τρόπο οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, η τουριστική βιομηχανία της χώρας, θα δείξει ωριμότητα προς τις αγορές και θα προφυλάξουμε το brand name του νησιού» τόνισε.

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση στη Μύκονο, ο υπουργός είπε ότι φέτος φαίνεται πως εξελίσσεται πάρα πολύ δυναμικά. «Ήδη αυτή τη στιγμή, Ιούνιο και Ιούλιο, τα στοιχεία δείχνουν ότι στο αεροδρόμιο της Μυκόνου οι αφίξεις/αναχωρήσεις είναι της τάξεως του 90% των μεγεθών του 2019. Αυτό σημαίνει ότι προσεγγίζουμε όλο και περισσότερο να φτάσουμε στο μέγιστο που είχαμε φτάσει κάποτε, που ήταν το έτος 2019. Αυτό, λοιπόν, είναι μία ευτυχής εξέλιξη, κόντρα στις Κασσάνδρες, κόντρα σε ό,τι διάφοροι προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να διαψεύσουν. Η Μύκονος, λοιπόν, αυτή τη στιγμή πλησιάζει ξανά στα μεγέθη επισκεπτών του 2019. Αυτό, όμως, πρέπει να το διαφυλάξουμε. Και για να το διαφυλάξουμε είναι η εφαρμογή των μέτρων. Προέχει η δημόσια υγεία και στη συνέχεια είναι βέβαιο ότι όποιος επισκέπτεται τη Μύκονο θα είναι ευτυχής για τις μέρες της παραμονής του εδώ. Στο μέτρο που όλοι εμείς, οι επιχειρηματίες, η αυτοδιοίκηση και το κράτος, φροντίζουμε καθημερινά να εφαρμόζουμε με ευλάβεια τα μέτρα, έτσι ώστε αυτή η κανονικότητα να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και να κλείσουμε μία εξαιρετικά καλή τουριστική χρονιά». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ