- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιχαηλίδου: Ο εργοδότης θα ελέγχει ποιος έχει εμβολιαστεί
«Να προστατεύσουμε του ανθρώπους που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων ή ΑμεΑ»
Δόμνα Μιχαηλίδου: Τι δηλώνει η υφυπουργός για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση έως 16 Αυγούστου, θα τίθενται σε αναστολή σύμβασης.
Το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στην παρούσα φάση είναι οι ηλικιωμένοι στις μονάδες φροντίδας υγείας να είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένοι εν συγκρίσει με τους εργαζομένους, είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι συνολικά, στη χώρα υπάρχουν 340 ιδιωτικές δομές φροντίδας ηλικιωμένων και 50-60 δομές χρόνιων παθήσεων. Στις ιδιωτικές μονάδες οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 85%, ενώ οι εργαζόμενοι 65%. Αντίστοιχα, στις δημόσιες μονάδες οι φιλοξενούμενοι είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 77%, ενώ οι εργαζόμενοι 45%.
Όπως σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, η υποχρεωτικότητα επιβάλλεται προκειμένου «να προστατεύσουμε του ανθρώπους που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων ή ΑμεΑ».
Ακόμη, διευκρίνισε ότι ο κάθε εργοδότης θα έχει την ευθύνη να ελέγχει αν οι εργαζόμενοί του είναι εμβολιασμένοι. Εάν δεν είναι, ούτε με την πρώτη δόση, μέχρι τις 16 Αυγούστου, θα γίνεται αναστολή των συμβάσεών τους, επομένως δεν θα πηγαίνουν στην εργασία τους και δεν θα λαμβάνουν μισθό. Το ίδιο θα ισχύει και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.
Η κ. Μιχαηλίδου σημειώσε ότι αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Η σκανδαλολογία είναι βούτυρο στο ψωμί ενός άφρονος κλάσματος του πολιτικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένο για να την εκμεταλλεύεται.
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.