- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράπτη: Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα παιδιά
«Στις ΜΕΘ ένα τεράστιο ποσοστό που αγγίζει το 98% είναι ανεμβολίαστο»
«Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα παιδιά πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου», είπε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.
Το επόμενο διάστημα θα δούμε και τη δυνατότητα εμβολιασμού των παιδιών, δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουνίου, στον ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. Όπως ανέφερε εάν δοθεί αυτή η δυνατότητα από την επιτροπή εμβολιασμών, οι εμβολιασμοί στα παιδιά θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου και με βάση την διαθεσιμότητα των εμβολίων.
Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στα παιδιά σημείωσε πως ακόμα δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα και πως ακόμα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Η κα Ράπτη υπογράμμισε πως στις ΜΕΘ ένα τεράστιο ποσοστό που αγγίζει το 98% είναι ανεμβολίαστο. «Αυτό μας λέει πως όταν κάνεις το εμβόλιο έχεις προφύλαξη δεν νοσηλεύεσαι ως επί το πλείστον και αν νοσηλευτείς αυτό θα είναι ελαφρά και υπάρχει πολύ μικρή έως ελάχιστη πιθανότητα να μπεις σε ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Την άλλη βδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις για το άνοιγμα της πλατφόρμας σε ηλικίες 18-24 για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια με βάσεις τις παραδόσεις ανέφερε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως από το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή θα γίνει άρση και των υπόλοιπων περιορισμών όπως ωράριο εστίασης, μουσική, γάμοι, κλπ.
Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί
Σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών επισήμανε πως αν γίνει στο ώριμο χρόνο που πρέπει δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις από την κοινωνία. «Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι ελάχιστες σε σχέση με τις επιπτώσεις του κορωνοιού επομένως είναι μια λογική συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, τόνισε πως οι έγκυες μπορούν και είναι ασφαλές να εμβολιαστούν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εφαρμογή της σύμβασης μπορεί να καλύψει έως και 400.000 εργαζόμενους
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Με ποια κριτήρια καθορίζεται η σειρά πληρωμής
Επιδοτήσεις μόνο με απόδειξη παρουσίας στο χωράφι
«Η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πρόσθετα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Επίσκεψη εργασίας στο Κισινάου από την Υπουργό Πολιτισμού
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αυξημένη κατά 25% η χρηματοδότηση για καθαρισμούς, εξοπλισμό και δράσεις πρόληψης πυρκαγιών
Τι ισχύει με τις συνδρομές σε Netflix, Spotify, Apple TV και HBO Max
Ασχέτως αποτελέσματος, η κυβέρνηση θα δείξει ότι νοιάζεται για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του ίντερνετ σε όσους δεν έχουν ιδέα πώς (και αν) αυτή μπορεί να επιτευχθεί
Θετικά τα στοιχεία για τον τουρισμό μέχρι τώρα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Τα περιθώρια κέρδους ανά λίτρο και ο καβγάς για το ΦΠΑ
Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση
Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση που σχεδόν διπλασιάζει το επίδομα ανεργίας
«Πραγματικός εμετός» αναφέρει ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.