Πολιτικη & Οικονομια

Πελώνη: Εντατικοί έλεγχοι στην εστίαση για ωράριο και μάσκες

«Ειδικά τα Σαββατοκύριακα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το άνοιγμα της εστίασης το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα
Εστίαση © EUROKINISSI

Την εντατικοποίηση των ελέγχων τα Σαββατοκύριακα στην εστίαση για την τήρηση του ωραρίου, αλλά και τη χρήση μάσκας προανήγγειλε η Αριστοτελία Πελώνη

Για εντατικότερους ελέγχους στην εστίαση για να διαπιστωθεί αν τηρείται το ωράριο και η χρήση μάσκας έκανε λόγο η κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Συγκεκριμένα, η κα Πελώνη υπογράμμισε πως «εντείνουμε τους ελέγχους και θα τους εντείνουμε το Σαββατοκύριακο. Θα γίνουν έλεγχοι και στους χώρους της εστίασης ή όπου κρίνεται ότι μπορεί να μην τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις ή τα ωράρια, αλλά και σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, διότι παρατηρείται μια χαλάρωση από τους πολίτες ως προς αυτό το μέτρο», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και μεγαλύτερη υπευθυνότητα». Σημείωσε δε ότι  για να μπορέσουμε να πάμε σε ακόμα μεγαλύτερες ελευθερίες, πρέπει να πάμε σταδιακά, συντεταγμένα και με προσοχή. 

Μιλώντας για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η κα Πελώνη επισήμανε ότι «δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα κρούσματα, αλλά τον επταήμερο μέσο όρο διότι η θετικότητα μειώνεται και υπάρχει μια εικόνα αποκλιμάκωσης τόσο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και στις διασωληνώσεις. Αυτή η εικόνα, ωστόσο, δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε. Όλοι κουραστήκαμε πάρα πολύ το χειμώνα από τα περιοριστικά μέτρα, εκεί είναι η παγίδα». 

Κληθείσα να σχολιάσει αν τα τοπικά lockdowns αποτελούν όπλο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων εξάρσεων του ιού, είπε ότι «απεύχομαι να υπάρξουν επιδημιολογικές εξάρσεις, ωστόσο αν υπάρξουν θα δούμε με τι μέτρα θα αντιμετωπιστούν» τονίζοντας ότι ειδικά για τους τουριστικούς προορισμούς, το όπλο είναι το εμβόλιο.

Αναφερόμενη στη «Γαλάζια Ελευθερία», η κα Πελώνη τόνισε ότι «δίνεται η  δυνατότητα στους κατοίκους των 19 μεγαλύτερων νησιών να εμβολιαστούν» υπογραμμίζοντας ότι «χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 18 ετών των νησιών να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 40 νησιά και βρίσκονται σε εξέλιξη σε ακόμα 29».

«Υπάρχουν νησιά που η πληρότητα και η ανταπόκριση στα ραντεβού είναι μεγάλη και σε άλλα υπάρχει μικρότερη» συμπλήρωσε ενώ για την επάρκεια των εμβολίων της Johnson& Johnson, σημείωσε ότι «δεν έχει εικόνα κάποιου προβλήματος». 

Ακόμα, στήριξε ότι «την ερχόμενη Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια και στη συνέχεια θα πάει ανά πενταετία προς τα κάτω, όπως είναι η προτεραιοποίηση».

Τέλος, αναφορικά με τον τουρισμό και την πορεία των κρατήσεων, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι «άνοιξε μεν σταδιακά στις 14 Μαΐου, ωστόσο είμαστε ακόμα σε καθεστώς περιορισμών και σε άλλες χώρες. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι κινείται θετικά σε αγορές που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και συνεννοούμαστε με τις άλλες χώρες. Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε τουρίστες από τις χώρες της Ε.Ε. και από κάποιες άλλες χώρες με τους όρους που έχουμε πει. Υπάρχουν και διμερείς συνεννοήσεις και περιμένουμε βεβαίως και το green pass τον Ιούνιο να υιοθετηθεί για να διευκολυνθούν τα πράγματα και θα συζητηθεί στο έκτακτο συμβούλιο της Ε.Ε.». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ