Πολιτικη & Οικονομια

Υπ. Υγείας: Ο Τσίπρας και η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

«Τώρα την ανακάλυψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα προκάλεσε αντιπαράθεση ανάμεσα σε Τσίπρα και Υπουργείο Υγείας
Νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα προκάλεσε αντιπαράθεση ανάμεσα σε Τσίπρα και Υπουργείο Υγείας © EUROKINISSI

Η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα από το Υπουργείο Υγείας για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Φόρουμ Δελφών.

Δεν άφησε χωρίς απάντηση τα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενείς με κορωνοϊό. 

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τι έλεγε ο Τσίπρας για το «ανύπαρκτο» εμβόλιο δύο μήνες περίπου πριν ξεκινήσει η επιχείρηση «Ελευθερία» για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, καθώς και για το «εμπόριο ελπίδας» που -σύμφωνα με τον ίδιο- έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτήν τη φορά «ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, που τάχα δεν χρησιμοποιούμε στη μάχη κατά του κορωνοϊού». Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «κατά την προσφιλή και ατελέσφορη αντιπολιτευτική τακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες σχετικά με την πανδημία COVID-19».

«Τον ενημερώνουμε ότι η θεραπεία αυτή δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων» τονίζει το υπουργείο και καταλήγει με νόημα: «Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε ότι η πανδημία δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε για αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση - απάντηση στον Τσίπρα για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

«Κατά την προσφιλή και ατελέσφορη αντιπολιτευτική τακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες σχετικά με την πανδημία COVID-19.

»Μετά το "εμπόριο ελπίδας" με ένα "εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί", τις προφητείες για αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και το "ξεστοκάρισμα" των εμβολίων, ο κ. Τσίπρας τώρα ανακάλυψε τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, που τάχα δεν χρησιμοποιούμε στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

»Τον ενημερώνουμε ότι η θεραπεία αυτή δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε ότι η πανδημία δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε για αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα».

Τι είπε ο Τσίπρας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών για τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα

Νωρίτερα, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατηγορήσει για πολύ μεγάλα λάθη και ανεπάρκειες την κυβέρνηση στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, εκτιμώντας πως το μοντέλο του lockdown που ακολουθήθηκε ήταν αποτυχημένο.

Το κρίσιμο πρόβλημα στη διαχείριση ήταν, όπως ανέφερε, η μη ενίσχυση του ΕΣΥ και της ΠΦΥ -«ασυγχώρητο από την πλευρά της κυβέρνησης»- και το γεγονός ότι δεν υπήρξε σοβαρή προσπάθεια να στηθεί σοβαρός επιδημιολογικός έλεγχος, ιχνηλάτηση και δυνατότητα εντοπισμού κρουσμάτων».

«Το λάθος επίσης είναι ότι κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στο εμβολιασμό (σ.σ. λάθος που απέδωσε στην ΕΕ), αλλά υπήρξε και μια λαθεμένη προσέγγιση με επιμονή μόνο στο εμβόλιο και όχι στις φαρμακευτικές αγωγές που θα μπορούσαν να είχαν σώσει χιλιάδες συνανθρώπους μας που τους τελευταίους έξι μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι αν συγκρίνει κανείς τα μεγέθη τους τελευταίους 6 μήνες «θα δει ότι είμαστε από τις χειρότερες χώρες στην ΕΕ σε απώλειες ανθρώπινης ζωής».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ