- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ellinikahoaxes: Ψεύδη Τσίπρα για πρωτιά της Ελλάδας σε θανάτους
Ψευδής ο ισχυρισμός που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ellinikahoaxes
Τα ellinikahoaxes διαψεύδουν τον Αλέξη Τσίπρα: Όχι, η Ελλάδα δεν είναι πρώτη σε θανάτους στην ΕΕ.
Τα ellinikahoaxes.gr διέψευσαν τον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε αριθμούς θανάτων στην Ευρώπη. Ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα του Πάσχα, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μετά από έξι μήνες αποτυχημένου λοκντάουν και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε».
Ο ισχυρισμός αυτός περί αρνητικού ρεκόρ της Ελλάδας στους θανάτους από κορωνοϊό είχε διατυπωθεί σε άρθρο του Χρήστου Κάτσικα στην «ΕφΣυν», ενώ τον είχε διατυπώσει σε άρθρο του και ο Στέφανος Μάνος.
Τα ellinikahoaxes, αφού παραθέτουν τα σχετικά στοιχεία, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ισχυρισμός που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψευδής και σημειώνουν:
«Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στους θανάτους λόγω COVID-19 στην ΕΕ, αλλά αυτό αποκρύβεται με ''στατιστικές αλχημείες'', είναι ψευδής. Όλες οι κοινές μετρήσεις θανάτων COVID-19, συμπεριλαμβανομένης αυτής που το επίμαχο δημοσίευμα (σ.σ. της ΕφΣυν) αναφέρει ως ''πρωτιά'', καταγράφουν τη χώρα μας από την 7η μέχρι και την 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ. Επιπλέον, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος (σ.σ. της ΕφΣυν), η χρήση στατιστικών μεθόδων είναι απαραίτητη για την ορθή σύγκριση του απολογισμού των νεκρών της πανδημίας μεταξύ χωρών, καθώς παρατηρούνται μεγάλες δημογραφικές διαφορές που καθορίζουν τη θνησιμότητα της πανδημίας».
Πηγή: ellinikahoaxes.gr
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.