- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση ALCO: Στο 13,6% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ
Τι λένε οι πολίτες για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα
Δημοσκόπηση Alco: Τι δείχνουν τα ευρήματα για τη διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ - Πώς κρίνουν οι πολίτες το άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Στο 13,6% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του OPEN.
Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 23,8. 5,9% για το ΚΙΝΑΛ, 5,6% για το ΚΚΕ, στο 4,2 η Ελληνική Λύση, στο 2,9% το ΜέΡΑ25. Στο 13,7% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 43%, ο «κανένας» 29%, ο Αλέξης Τσίπρας 23%.
Οι πολίτες, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης λένε «Ναι» στο άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων το Πάσχα, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Αν και φαίνεται ότι οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αρνητικές.
Οι πολίτες ρωτήθηκαν, φυσικά, και για τον κορωνοϊό, τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και έκριναν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί έως σήμερα.
Σχετικά με το εάν επηρεάζονται οι αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών από τις επιθυμίες της κυβέρνησης, το 64% απάντησε «ναι», το 20% «όχι» και το υπόλοιπο ποσοστό «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, το 51% απάντησε «όχι» και το 40% «ναι» και 9% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Σε ό,τι αφορά το αν ήταν σωστό το άνοιγμα των σχολείων με τα self test, το 65% θεωρεί σωστή την απόφαση, ενώ το 24% λάθος.
Σε αντίστοιχη ερώτηση για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, όπως το λιανεμπόριο και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, το 81% θεωρεί την απόφαση σωστή σε αντίθεση με το 12% που τη θεωρεί λανθασμένη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.