- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μητσοτάκης: Self test σε χώρους εργασίας από Δευτέρα
Εμβόλια, καιρός και self-test, οι σύμμαχοί μας κατά του κορωνοϊού, τόνισε ο πρωθυπουργός
Από Δευτέρα 19 Απριλίου, μπαίνουν τα self tests και στους χώρους εργασίας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας
«Βαδίζουμε, όπως όλα δείχνουν, στην τελευταία αλλά και στην πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας. Έχουμε τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο. Από τη μία πλευρά έχουμε με το μέρος μας τα εμβόλια, τον καιρό και τα μαζικά τεστ, είτε αυτά είναι τα δεκάδες χιλιάδες test του ΕΟΔΥ είτε τα εκατομμύρια self-test στην εκπαίδευση και από Δευτέρα, 19 Απριλίου, στους χώρους εργασίας. Από την άλλη εχθρός παραμένει η κούραση, όμως, η χαλάρωση στους περιορισμούς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται, να φέρει χαλάρωση στην επαγρύπνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
«Έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε, συνδυάζοντας από τη μια την προστασία της υγείας μας με την προσεκτική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση. Να αποφύγουμε, δηλαδή, υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω», πρόσθεσε ο ίδιος.
Αναφερόμενος στα self test ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι «ένα σημαντικό πρόσθετο αμυντικό όπλο δίπλα στα υπόλοιπα, στη μάσκα, στις αποστάσεις, στην ατομική υγιεινή», ενώ χαρακτήρισε τους εμβολιασμούς ως «ένα σοβαρό προγεφύρωμα προς το τείχος ανοσίας το οποίο χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς».
«Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας «να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται».
«Η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα», επεσήμανε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η μεγαλοσύνη μετριέται με της ψυχής το σίδερο και το αίμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ξεχωριστή αναφορά στην 28η Οκτωβρίου
«Για εμάς, η δημοκρατία και η εθνική αξιοπρέπεια είναι οι δύο όψεις της ίδιας ευθύνης»
«Ούτε εκβιάζεται, ούτε εκβιάζει»
Οι 3.262 προσλήψεις σε 38 ειδικότητες
Ένα κρυφό κουμπί σε λογισμικό παραγγελιών, 520 εταιρείες με αχυρανθρώπους, POS που έστελναν εισπράξεις στη Δανία και καταθέσεις στις Κέιμαν
«Απέναντι σε κάθε επιβουλή κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας»
Στη Δράμα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπου περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης
Μετά τους Rokos και Millennium
Το κόμμα επικρίνει το στέλεχος της ΕΛΑΣ Μαριζέτα Αντωνοπούλου για την τοποθέτησή της
Τον συντονισμό της ομάδας αναλαμβάνει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου
Συγκίνηση στην ειδική τελετή - Ανακοινώθηκε η επίσημη μετονομασία του Δήμου
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον νέο οίκο ευγηρίας, σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις του νομού
Στον πρόεδρο του ΣτΕ η υπόθεση
Η νέα παράταση που δόθηκε και τι πρέπει να γνωρίζουν οι υπόχρεοι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την ενεργειακή κρίση, τη μάχη κατά της διαφθοράς και τον στόχο της αυτοδυναμίας
Ένας άνθρωπος καταδικασμένος πρωτοδίκως για φοβερά εγκλήματα συνέχιζε τη δραστηριότητά του. Οι κυβερνήσεις έφευγαν, μα η ελευθερία κινήσεων παρέμενε.
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες και τα συνοικιακά καταστήματα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.