- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ vs Έλληνες του εξωτερικού
Εννοείται πως ένα χεράκι βοήθειας στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να κάνουν τους συμπολίτες να νομίζουν ότι το θέμα είναι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα, δίνουν και κάποιοι βουλευτές της Νέας της Δημοκρατίας
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διευκόλυνσης της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν δικαίωμα ψήφου.
Λίγα πράγματα μπορεί να συγκριθούν με την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην κωλοτούμπα αλλά νομίζω πως με το ζήτημα της διευκόλυνσης της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν δικαίωμα ψήφου κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του συνδυάζοντας τη χάρη της Κομανέτσι και τη σαφήνεια του αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού. Εξίσου λίγα πράγματα μπορεί να συγκριθούν με την ευκολία με την οποία οι σύντροφοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και χρησιμοποιούν τα μέσα κοικωνικής δικτύωσης όχι για να προβάλουν τις θέσεις τους, αλλά για να πουν ψέματα.
Για αρχή οι κωλοτούμπες:
Τον Δεκέμβριο του 2019, μαζί με το ΚΚΕ, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να μπουν εμπόδια και περιορισμοί στην διευκόλυνση των Ελλήνων που έχουν δικαίωμα ψήφου και ζουν στο εξωτερικό να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Δεν ήθελαν επιστολική ψήφο, ήθελαν περιορισμούς (σε υφιστάμενο δικαίωμα) κοκ. Τον Απρίλιο του 2021 η αρμόδια για θέματα του υπουργείου εσωτερικών τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, η συντρόφισσα Θεοδώρα Τζάκρη, δίνοντας συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα λέει πως οι περιορισμοί (που το κόμμα της φαγώθηκε να μπουν) «είναι άδικοι και υποτιμητικοί. Δεν έχω λόγια να τους χαρακτηρίσω». Για να φανεί μάλιστα πόσο δεν τους θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ τους περιορισμούς (που ο ίδιος απαίτησε) η συντρόφισσα Τζάκρη λέει «Όχι μόνο θα δώσουμε τη μάχη για την άρση των περιορισμών, αλλά και θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας.»
Αμέσως μετά ο Υπουργός Εσωτερικών Βορίδης, που δεν ήθελε να περιμένει μέχρι τη δεύτερη φορά αριστερά, φέρνει νομοσχέδιο που αίρει τους περιορισμούς, όπως ακριβώς ήθελε η συντρόφισσα Τζάκρη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως δεν θα υπερψηφίσει τις αλλαγές που η Τζάκρη υποσχέθηκε στη συνέντευξή της.
Αν θέλαμε να βάλουμε σε μια φράση τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή θα είναι «Στην αρχή αυτοί ήθελαν να μην έχουν περιορισμούς οι Ελληνες του εξωτερικού που έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά εμείς θέλαμε να έχουν, μετά εμείς δεν θέλαμε και μας λένε εκείνοι εντάξει να μην έχουν και μετά εμείς είπαμε να έχουν, αυτό τίποτ΄αλλο».
Αλλά αυτές είναι οι κωλοτούμπες που θα ήταν αρκετά διασκεδαστικές αν δεν συνοδεύονταν και από την γνωστή διαστρέβλωση της πραγματικότητας:
Θα έχετε παρατηρήσει (και ίσως κουραστεί) από τις πολλές φορές που έχω γράψει για «Έλληνες του εξωτερικού που έχουν δικαίωμα ψήφου» αλλά αυτή είναι η ουσία που πάνε να διαστρεβλώσουν οι σύντροφοι. Γιατί το νομοσχέδιο για το οποίο συζητάμε δεν αφορά το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού γενικά, αλλά τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα ασκήσουν ένα δικαίωμα που ΗΔΗ έχουν. Η ερώτηση δεν είναι «και γιατί να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους και να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου αυτοί;». Η ερώτηση είναι «πώς θα διευκολυνθούν να ψηφίσουν όσοι ΗΔΗ είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και έχουν ΗΔΗ δικαίωμα ψηφου;». Κι αυτό οι σύντροφοι προσπαθούν, με τη γνωστή τους μαστοριά στην προπαγάνδα, να το κρύψουν (για να καταλάβετε, λίγο πριν ξεκινήσω να γράφω πέρασε από το τάιμ το λάιν μου ποστ στο οποίο ο πονηρός συντάκτης αναρωτιόνταν γιατί να έχει δικαίωμα ψήφου ένας Έλληνας τρίτης γενιάς που ούτε ξέρει ελληνικά ούτε έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί αυτό ακριβώς το ψέμα: ότι η συζήτηση αφορά το δικαίωμα της ψήφου ανθρώπων που δεν το έχουν.
Με λίγα λόγια, οι σύντροφοι δεν θέλουν να υπάρχουν περιορισμοί στην απόκτηση δικαιώματος ψήφου (κάτι το οποίο καθόλου δεν θα ήταν παράλογο) αλλά περιορισμοί στη δυνατότητα να ψηφίσουν όσων ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ το δικαίωμα. Συμφέρον κομματικά, αν σκεφτούμε ότι οι συμπολίτες που κατέφυγαν στο εξωτερικό και είδαν και άλλες κοινωνίες πιο δύσκολα θα πειστούν από λαϊκίστικες κορώνες πολιτικών ξεχασμένων στον προηγούμενο αιώνα, αλλά σίγουρα ανήθικο.
Έτσι, μαζί με το ΚΚΕ (η ειρωνία να ασχολούνται με το εκλογικό δικαίωμα κόμματα που θέλουν να το καταργήσουν), επιβάλουν φορολογικές προϋποθέσεις, αρνούνται επιστολικές ψήφους και γενικά κάνουν ό,τι μπορούν για να μην ασκηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν από τους Έλληνες εκείνους που μπορεί να το έχουν, αλλά δεν έχουν τα χρήματα να ταξιδέψουν για να το ασκήσουν. Και μπράβο τους.
YΓ – Εννοείται πως ένα χεράκι βοήθειας στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να κάνουν τους συμπολίτες να νομίζουν ότι το θέμα είναι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα, δίνουν και κάποιοι βουλευτές της Νέας της Δημοκρατίας που επιμένουν να μιλούν για «δικαίωμα ψήφου όλων των Ελλήνων του εξωτερικού» εξυπηρετώντας τις εκλογικές τους ανάγκες, αλλά ακόμα πιο πολύ τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Και μπράβο και σ΄αυτούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμβάθυνσης μιας ήδη στενής σχέσης»
Όσα είπε για τη δίκη των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα
«Δουλειά μου είναι να μην κάνω πίσω σε καμία παθογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.