Πολιτικη & Οικονομια

Άνοιγμα λιανεμπορίου στις κόκκινες περιοχές προτείνει η κυβέρνηση

Συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη © EUROKINNISSI/ΤΡΥΨΑΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Να ανοίξει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη προτείνει η κυβέρνηση στην Επιτροπή των ειδικών.

Να ανοίξει το λιανεμπόριο στις περιοχές της Αχαΐας, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης πρότεινε η κυβέρνηση στην Επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα, 9 Απριλίου, για το ζήτημα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, όπως τονίζουν από την κυβέρνηση η Επιτροπή είναι αυτή που θα αποφασίσει εξετάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η εισήγηση των ειδικών είναι αρνητική, τότε εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα στις τρεις περιοχές, έστω και με click away, στις 19 Απριλίου.

Γεωργιάδης: Επιθυμία είναι να ανοίξουν τα καταστήματα και στις «κόκκινες περιοχές»

Σημειώνεται ότι χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, δήλωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι από τη Δευτέρα να ανοίξουν τα καταστήματα και στις «κόκκινες περιοχές», τονίζοντας, όμως, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. Μάλιστα πρόσθεσε ότι για αυτό τον λόγο αποφασίστηκαν οικονομικά εργαλεία για τη στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες θα μείνουν κλειστές και τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ