- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κεραμέως: Η αναφορά σε προαγωγικές εξετάσεις & άνοιγμα σχολείων
Η απάντησή της για τη σύμβαση της CISCO
Νίκη Κεραμέως: Η υπουργός Παιδείας για τη σύμβαση της CISCO, τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, τις προαγωγικές εξετάσεις και το άνοιγμα των σχολείων.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκανε λόγο για «απροκάλυπτα» ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύμβαση της CISCO για την τηλεκπαίδευση μέσα από την πλατφόρμα Webex και αναφέρθηκε στις προαγωγικές εξετάσεις και το άνοιγμα των σχολείων.
«Ως εδώ, τα ψέματα πια είναι αδιανόητα», είπε η υπουργός και χαρακτήρισε πρώτο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν. Μάλιστα, έδειξε τη σύμβαση στην αναφέρει ότι το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021. «Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το δημόσιο» είπε η κ. Κεραμέως και τόνισε, παράλληλα, ότι προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί.
Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι για να μην δαπανηθούν νέα κονδύλια, το υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων στο δημόσιο. Επεσήμανε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει σε αυτή τη διαδικασία προϊόντα της ίδιας εταιρίας.
Σε ό,τι αφορά το κόστος, η υπουργός σήμερα ότι κάθε άδεια για τους 154.000 εκπαιδευτικούς κοστίζει 14 ευρώ το χρόνο.
Σύμφωνα με την υπουργό, «απροκάλυπτο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δόθηκαν προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών στην Cisco. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης, ενώ η αρμόδια αρχή έχει εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έχει κρίνει σύννομη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης».
Κεραμέως: Επιθυμία μας να ανοίξουν το συντομότερο τα σχολεία
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι γίνονται τακτικότατες συζητήσεις με τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και ότι επιθυμία είναι να ανοίξουν το συντομότερο. Όμως, δεν έδωσε κάποια ημερομηνία για την πιθανή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.
Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στις προαγωγικές εξετάσεις, τονίζοντας ότι όλα είναι στο τραπέζι των αποφάσεων. Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι αποφάσεις για το εάν θα διεξαχθούν θα ληφθούν όταν διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα για το διάστημα που τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.
Πάντως, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως δεν υπάρχει σκέψη για μαθήματα μέσα στο Πάσχα, την ώρα που είναι υπό συζήτηση μια μικρή παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου, ενώ οι Πανελλαδικές δρομολογούνται για να γίνουν κανονικά τον Ιούνιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.