- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού
Kαλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να σκέφτεται «έξυπνα» μέτρα
Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τα μέτρα περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες.
«Κύριε Μητσοτάκη, σταματήστε να σκέφτεστε τόσο «έξυπνα μέτρα». Οι πολίτες βρίσκονται στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού με τις «εξυπνάδες» σας μετά από 5,5 μήνες αποτυχημένου λοκντάουν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.
Σχολιάζει ότι «πάνω που πιστεύαμε ότι η κυβέρνηση το τερμάτισε με τα έξυπνα μέτρα του προηγούμενου μήνα μας διαψεύδει, αφού τα πήρε πίσω για να υιοθετήσει ακόμη εξυπνότερα»». Ειδικότερα αναφέρει ότι η κυβέρνηση:
«Επιτρέπει την επίσκεψη με τα πόδια σε αρχαιολογικό χώρο, αν κάποιος είναι τυχερός και μένει δίπλα, αλλά απαγορεύει να πάρει κάποιος το αμάξι του για να πάει.
Επιτρέπει να διασχίσει κάποιος όλο το λεκανοπέδιο για να πάει για μανικιούρ, αλλά απαγορεύει να πάει στον διπλανό δήμο για περπάτημα σε ένα πάρκο.
Επιτρέπει το ψάρεμα για όποιον μένει παραθαλάσσια, αλλά απαγορεύει να πάει κάποιος με το αμάξι του μία βόλτα στη θάλασσα.
Ξαφνικά ενθαρρύνει τους πολίτες για βόλτες σε εξωτερικούς χώρους γιατί τελικά «δεν κολλάει», ενώ μέχρι προχθές ξυλοφόρτωνε οικογένειες στη Νέα Σμύρνη για τον ίδιο λόγο».
Όμως, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το χειρότερο είναι ότι ενώ η κυβέρνηση αρνείται έναν χρόνο να προσλάβει γιατρούς, τώρα με το ΕΣΥ υπό κατάρρευση και χωρίς ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη, επιμένει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές». Επιπλέον, την επικρίνει ότι «αφού πέρασε ένας χρόνος για να καταλάβει ότι απαιτούνται μαζικά και στοχευμένα τεστ, αντί για συνταγογράφησή τους και στοχευμένους ελέγχους στις εστίες υπερμετάδοσης τώρα χωρίς κανέναν σχεδιασμό η κυβέρνηση προωθεί ράπιντ τεστ για να κάνουν μόνοι τους οι πολίτες σπίτια τους». Κι αυτό, προσθέτει, χωρίς σχέδιο για ιχνηλάτηση, πρόβλεψη για τη δήλωση των αποτελεσμάτων των τεστ, προεργασία με τους φαρμακοποιούς και «χωρίς ίχνος κοινής λογικής».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μπορείτε να «κλειδώσετε» μεγαλύτερο voucher
Στόχος η αποκατάσταση ζημιών και η επαναλειτουργία κρίσιμων δικτύων
Ερωτήματα για έργο προσβασιμότητας ΑμεΑ κόστους 277.000 ευρώ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.