Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Εντός του Ιουνίου η παράταση του σχολικού έτους

Κανονικά τον Ιούνιο οι Πανελλήνιες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Νίκη Κεραμέως: Η δήλωση της υπουργού Παιδείας για την παράταση του σχολικού έτους, τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Εντός του Ιουνίου θα γίνει η παράταση του σχολικού έτους, όπως διευκρίνισε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», είπε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο έκλεισαν οι σχολικές μονάδες ήταν γιατί παρατηρήθηκε αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης, την οποία η υπουργός χαρακτήρισε ως λύση έκτακτης ανάγκης, που ωστόσο λειτουργεί πολύ καλά.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο, όπως και πέρσι, ενώ σχετικά με τα πανεπιστήμια, η εισήγηση των ειδικών είναι να το εαρινό εξάμηνα να γίνει εξ αποστάσεως. 

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, για τον οποίο είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Όσον αφορά τα ταμπλετ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ