- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καραμανλής: Στάλθηκαν 40 τροχόσπιτα για τους σεισμόπληκτους
Αύριο οι πρώτοι οικίσκοι
«Έχουμε στείλει 40 τροχόσπιτα για τους σεισμόπληκτους», ενημέρωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.
«Το Υπουργείο Υποδομών έχει στείλει 40 τροχόσπιτα και από αύριο, 8 Μαρτίου, θα φτάσουν και οι πρώτοι οικίσκοι στη περιοχή. Άμεσα θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιδότησης ενοικίου, που ξεκινάει από τα 300 έως τα 500 ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όλους τους κατοίκους που έχουν πρόβλημα με τα σπίτια τους», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, από το Δαμάσι του Τυρνάβου, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για τη στήριξη των σεισμόπληκτων.
Για τους οικίσκους που θα φιλοξενήσουν τους σεισμόπληκτους, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι είναι έτοιμοι αλλά «χρειάζεται να γίνουν κάποιες εργασίες υποδομής για να μπορέσουν να εγκατασταθούν».
«Δεν θα έχουμε πρόβλημα. Όσοι οικίσκοι χρειαστούν θα έρθουν στην περιοχή για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας που περάσαν αυτήν την πολύ δύσκολη τραγωδία», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι «η πολιτεία βρίσκεται στο σημείο από την πρώτη στιγμή για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις ενός πολύ μεγάλου σεισμού».
«Το Υπουργείο Υποδομών έστειλε από την πρώτη ημέρα τα κλιμάκια από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, ενώ σήμερα είμαστε εδώ με 130 μηχανικούς».
Σημειώνεται ότι ο κ. Καραμναλής, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, μετά τα χωριά των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας θα επισκεφθεί τη γέφυρα του Πηνειού στον Δήμο Τεμπών, η οποία αναμένεται να δοθεί στη κυκλοφορία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.