- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας αναφέρθηκε στη σεισμική δραστηριότητα αλλά και στα φαινόμενα άμπωτης.
Ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, αναφέρθηκε στον σεισμό της Ελασσόνας, σχολιάζοντας το ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό ενώ τοποθετήθηκε και στο ενδεχόμενο νέου, μεγάλου σεισμού.
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, σημειώνοντας πως αναμένονται νέα δεδομένα για τον σεισμό στην Ελασσόνα ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για το ρήγμα του Τυρνάβου, αλλά για διαφορετικό, τέσσερα χιλιόμετρα νοτιότερα από αυτό.
«Αυτό το ρήγμα έχει χαρτογραφηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά δεν του είχε δοθεί η σημασία που έπρεπε. Είναι παράλληλο με αυτό του Τυρνάβου. Τα ρήγματα δεν είναι ποτέ μόνα τους. Ανήκουν σε ρηξιγενείς ζώνες και στη συγκεκριμένη δεν υπάρχει δυνατότητα να εκδηλωθεί άλλος σεισμός τέτοιου μεγέθους», σημέιωσε ο κ. Λέκκας.
Ακόμα, ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν δύο μέρες υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στον πρόχειρο καταυλισμό, ώστε να έχουν ρεύμα και καθαρό νερό, ενώ στην περιοχή έχει στηθεί και σκηνή covid και γίνονται πολλά rapid test.
«Η διαχείριση στη Λάρισα, ίσως είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις διαχείρισης καταστροφών στον ελληνικό χώρο», υπογράμμισε ο κ. Λέκκας.
Τέλος, για το φαινόμενο της άμπωτης, τόνισε πως πρόκειται για μετακίνηση θαλασσίων μαζών λόγω της έλξης των πλανητών και της θέσης του ήλιου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανακοινώνονται αύριο το πρωί, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών
Εκκενώνονται προληπτικά κοντινές πολυκατοικίες - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ
Θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς
Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες, γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν
Η σπουδαία τραγουδίστρια ζούσε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της
Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πότε καταργούνται οριστικά οι παλιές ταυτότητες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι πάγιες συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.