- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας αναφέρθηκε στη σεισμική δραστηριότητα αλλά και στα φαινόμενα άμπωτης.
Ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, αναφέρθηκε στον σεισμό της Ελασσόνας, σχολιάζοντας το ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό ενώ τοποθετήθηκε και στο ενδεχόμενο νέου, μεγάλου σεισμού.
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, σημειώνοντας πως αναμένονται νέα δεδομένα για τον σεισμό στην Ελασσόνα ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για το ρήγμα του Τυρνάβου, αλλά για διαφορετικό, τέσσερα χιλιόμετρα νοτιότερα από αυτό.
«Αυτό το ρήγμα έχει χαρτογραφηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά δεν του είχε δοθεί η σημασία που έπρεπε. Είναι παράλληλο με αυτό του Τυρνάβου. Τα ρήγματα δεν είναι ποτέ μόνα τους. Ανήκουν σε ρηξιγενείς ζώνες και στη συγκεκριμένη δεν υπάρχει δυνατότητα να εκδηλωθεί άλλος σεισμός τέτοιου μεγέθους», σημέιωσε ο κ. Λέκκας.
Ακόμα, ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν δύο μέρες υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στον πρόχειρο καταυλισμό, ώστε να έχουν ρεύμα και καθαρό νερό, ενώ στην περιοχή έχει στηθεί και σκηνή covid και γίνονται πολλά rapid test.
«Η διαχείριση στη Λάρισα, ίσως είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις διαχείρισης καταστροφών στον ελληνικό χώρο», υπογράμμισε ο κ. Λέκκας.
Τέλος, για το φαινόμενο της άμπωτης, τόνισε πως πρόκειται για μετακίνηση θαλασσίων μαζών λόγω της έλξης των πλανητών και της θέσης του ήλιου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχής εικόνα από drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας
Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Mε αίτημα του προς κάθε αρμόδιο πολιτειακό και πολιτικό παράγοντα
«Γιορτάζουμε όχι μόνο την ημέρα που ήρθες στη ζωή αλλά την ημέρα που αναγεννήθηκες»
Η πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και προληπτικές εξετάσεις γίνεται πιο απλή
Σώθηκε από ναυαγοσώστες που της έκαναν ΚΑΡΠΑ
Πού οφείλεται το φαινόμενο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ενισχύει την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού μετά από δωρεά της Ι. Τσέτη
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί αναμένονται το επόμενο 24ωρο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η διαδικασία έκδοσης και το κόστος
Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με τα τρία τελευταία μαθήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.