- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοχάρης: Η ΕΕ να κινηθεί ταχύτερα για τα διαβατήρια εμβολιασμού
Η συνέντευξη του υπουργού στους Financial Times
Χάρης Θεοχάρης στους Financial Times: Η ΕΕ πρέπει να «κινηθεί ταχύτερα» στο ζήτημα των διαβατηρίων εμβολιασμού.
Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει «να κινηθούν ταχύτερα» και να υιοθετήσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία θα επιτρέψουν στους πολίτες να ξαναρχίσουν τα μαζικά ταξίδια, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
«Βλέποντας την αντίδραση μερικών χωρών στις προτάσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού, αισθάνομαι ότι είναι πολύ μυωπική. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα τώρα για να προετοιμαστούμε», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης στη βρετανική εφημερίδα.
«Μερικές χώρες ανησυχούν πολύ με το τώρα», επισήμανε, καθώς χώρες, ιδιαίτερα στη βόρεια Ευρώπη, είναι απρόθυμες να κοιτάξουν μπροστά και να κάνουν σχέδια για μια οικονομική ανάκαμψη το καλοκαίρι. «Είναι ανάγκη να κινηθούμε ταχύτερα», υπογράμμισε.
Η καθιέρωση διαβατηρίων εμβολιασμού, που θα μπορούσαν να επιτρέψουν τα ταξίδια αναψυχής και τα επαγγελματικά ταξίδια για όσους έχουν εμβολιασθεί, θα συζητηθεί κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που αρχίζει μεθαύριο, Πέμπτη, και οι Financial Times επισημαίνουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διχασμένη σχετικά με την πρόταση αυτή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, διπλωμάτες θεωρούν απίθανο να να υιοθετηθεί από τώρα το προτεινόμενο σύστημα, εξαιτίας φόβων ότι θα δημιουργηθεί έτσι ένα σύστημα δύο ταχυτήτων για τα ταξιδιωτικά δικαιώματα των πολιτών, πράγμα που συνιστά διακριτική μεταχείριση.
Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα πως ο σχεδιασμός για ασφαλή ταξίδια πρέπει να συμφωνηθεί σύντομα, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν από τώρα αν θα είναι δυνατό να κάνουν φέτος θερινές διακοπές.
Η συμφωνία με το Ισραήλ
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι η Ελλάδα υπέγραψε αυτό το μήνα συμφωνία με το Ισραήλ που επιτρέπει τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών σε όσους έχουν εμβολιασθεί χωρίς να πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκωμίασε τη συμφωνία αυτή λέγοντας πως αποτελεί μια «δοκιμή του τι μπορούμε να κάνουμε με άλλες χώρες».
Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως διεξάγονται συνομιλίες για μια παρόμοια ρύθμιση με το Ηνωμένο Βασίλειο, αν και η Βρετανία δεν εκδίδει πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον πληθυσμό της. Επέμεινε επίσης ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για να ταξιδέψει κανείς και πως το μόνο που θα σημαίνει είναι ότι αυτοί που θα έχουν εμβολιασθεί δεν θα πρέπει να κάνουν τεστ Covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για όλο το πλέγμα των διεθνών σχέσεων
Οι παρεμβάσεις για πιο άνετες μετακινήσεις - Έργα αναβάθμισης σε Μετρό, Ηλεκτρικό και συρμούς
Η υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή Face 2 Face - Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.