- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πιστοποιητικό εμβολιασμού - Θεοχάρης: Κερδίζει συνεχώς έδαφος
«Η συμφωνία με Ισραήλ οδηγός και για επόμενα ανοίγματα με άλλα κράτη»
Χάρης Θεοχάρης: Κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ε.Ε. το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.
Με όχημα την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ η πολιτική ηγεσία του τουρισμού θα επιχειρήσει να τη χρησιμοποιήσει σαν ένα μοντέλο για τα επόμενα ανοίγματα που θα πραγματοποιηθούν, στις σχέσεις της Ελλάδας με άλλα κράτη.
Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε σημερινή του συνέντευξη του στο Money Review της Καθημερινής ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και σημειώνει ότι «σε χώρες στις οποίες ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, η αισιοδοξία αρχίζει να επικρατεί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό διακοπών, ταξιδιών αναψυχής, κρατήσεις κτλ. Αυτή είναι μια τάση την οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουμε».
Την ίδια στιγμή εστιάζοντας στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει ότι αυτό κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ε.Ε. και σε ό,τι αφορά τα rapid test αναφέρει ότι αυτά θα αξιοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό. «Οι εξελίξεις στο μέτωπο κατά της πανδημίας, η διαθεσιμότητα των rapid test, καθώς και η ροή των τουριστών στην Ελλάδα είναι οι βασικοί παράγοντες οι οποίοι θα προσδιορίσουν τα μέτρα που θα εφαρμόσουμε. Τα rapid test είναι ένα εργαλείο χρήσιμο, που φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουμε κατά τον μέγιστο δυνατό βαθμό για τους ελέγχους στα σύνορά μας», αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.
Η εξέλιξη της νέας τουριστικής χρονιάς
Σε ερώτηση τέλος για την εξέλιξη της νέας τουριστικής χρονιάς, ο κ. Θεοχάρης σημειώνει τα εξής: «Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας, αξιολογώντας και προσπαθώντας να κάνουμε μια σχετικά ασφαλή εκτίμηση για το τι θα συμβεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, μπορώ να σας πω ότι το 2021 θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την περσινή. Αυτό είναι βέβαιο.
»Πάντως, θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω ότι, όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς, αυτό θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνον αν από σήμερα σηκώσουμε όλοι τα μανίκια, κάνουμε όλους τους σχεδιασμούς, υλοποιήσουμε επιχειρησιακά ό,τι αποφασιστεί και τρέξουμε όλοι μαζί, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να ενισχύσουμε και να εξυψώσουμε το "brand name" της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και όσο πιο εμφατικά γίνεται. Να κάνουμε, δηλαδή, ό,τι κάναμε και το 2020, όταν ανοίξαμε με απόλυτη ασφάλεια και μεγάλη επιτυχία τον Ελληνικό Τουρισμό. Εφέτος μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.