- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πιστοποιητικό εμβολιασμού προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Αναλυτικά η πρόταση του πρωθυπουργού στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για την ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί πρότεινε στην Ε.Ε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δημιουργία ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους ολοκληρώνουν τη συγκεκριμένη διαδικασία, πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος αυτού του πιστοποιητικού θα είναι η διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του Politico αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη – μέλη».
Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει πως «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι, αναγκαστικά, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας».
Ακόμα, το Politico σημειώνει πως αν και η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για τα ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «αυτό (το πιστοποιητικό εμβολιασμού) θα προσφέρει επίσης ένα κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε εμβολιασμό» και αναφέρει ότι «αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η μακρά εμπειρία που έχουμε για την ανάπτυξη ενός κοινού Εντύπου Εισερχομένων Επιβατών (PLF) κατέστησε σαφές ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για υψηλού επιπέδου κινητοποίηση σε επίπεδο ΕΕ προκειμένου να προχωρήσουν τα πράγματα»
Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα σημειώνεται χαρακτηριστικά πως οι ηγέτες της Ε.Ε. θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη στις 21 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί να συζητηθεί το θέμα.
Τέλος, ο πρωθυπουργός εκφράζει την ελπίδα ώστε το ζήτημα να προωθηθεί διεθνώς, γεγονός που θα «συνέβαλλε στην αποκατάσταση της κινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που αποτελεί το θεμέλιο και για την αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας σε επίπεδα προ πανδημίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η μεγαλοσύνη μετριέται με της ψυχής το σίδερο και το αίμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ξεχωριστή αναφορά στην 28η Οκτωβρίου
«Για εμάς, η δημοκρατία και η εθνική αξιοπρέπεια είναι οι δύο όψεις της ίδιας ευθύνης»
«Ούτε εκβιάζεται, ούτε εκβιάζει»
Οι 3.262 προσλήψεις σε 38 ειδικότητες
Ένα κρυφό κουμπί σε λογισμικό παραγγελιών, 520 εταιρείες με αχυρανθρώπους, POS που έστελναν εισπράξεις στη Δανία και καταθέσεις στις Κέιμαν
«Απέναντι σε κάθε επιβουλή κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας»
Στη Δράμα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπου περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης
Μετά τους Rokos και Millennium
Το κόμμα επικρίνει το στέλεχος της ΕΛΑΣ Μαριζέτα Αντωνοπούλου για την τοποθέτησή της
Τον συντονισμό της ομάδας αναλαμβάνει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου
Συγκίνηση στην ειδική τελετή - Ανακοινώθηκε η επίσημη μετονομασία του Δήμου
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον νέο οίκο ευγηρίας, σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις του νομού
Στον πρόεδρο του ΣτΕ η υπόθεση
Η νέα παράταση που δόθηκε και τι πρέπει να γνωρίζουν οι υπόχρεοι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την ενεργειακή κρίση, τη μάχη κατά της διαφθοράς και τον στόχο της αυτοδυναμίας
Ένας άνθρωπος καταδικασμένος πρωτοδίκως για φοβερά εγκλήματα συνέχιζε τη δραστηριότητά του. Οι κυβερνήσεις έφευγαν, μα η ελευθερία κινήσεων παρέμενε.
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες και τα συνοικιακά καταστήματα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.