- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεδριάζει σε λίγες ώρες, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Συνεδριάζει σήμερα, 22 Δεκεμβρίου, στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο.
Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής:
- Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως νομοθετικών πρωτοβουλιών για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.
- Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα ΑΕΙ.
- Παρουσίαση από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, νομοσχεδίου για τη μετατροπή ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
- Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, β) Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και γ) Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας.
- Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την αποτίμηση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και την εφαρμογή των αρχών της καλής νομοθέτησης.
- Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό 'Ακη Σκέρτσο, σχετικά με την έγκριση του ενοποιημένου σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής 2021.
- Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, για την προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τη θέση αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
- Εισήγηση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής συντονισμού και διαχείρισης εμβολιασμού για τον κορονοϊό.
- Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για την παράταση ισχύος της υπ' αρ. 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς διορισμούς και προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.
Ο πρωθυπουργός το βράδυ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου το πρωί της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου, να επισκεφθεί νοσοκομεία και δομές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για τις επιστροφές φόρου
Γιατί πρέπει να προσέξετε την «οριστική υποβολή» της αίτησής σας
«Είχαμε έναν πρωθυπουργό που έκατσε 6,5 ώρες, άκουσε 50 βουλευτές, κράτησε σημειώσεις και απάντησε στον καθένα ξεχωριστά»
Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι
Τι αναφέρουν οι αναλυτές για την Ευρώπη γενικότερα
«Πηγαίνω στο γιατρό και δεν φοβάμαι ότι θα με χρεοκοπήσει», αναφέρει η Κάρα
Πρόκειται για στρατιωτικό μεταγωγικό νέας γενιάς
Ο υπουργός Αμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των αεροσκαφών ή για το ποσό που θα δαπανήσει
Εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου
Πώς αξιολογούν οι πολίτες τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας
Τι λένε για τα κυοφορούμενα κόμματα Καρυστιανού, Τσίπρα, Σαμαρά
Στέλνοντας μήνυμα εσωκομματικής αποφόρτισης
Αφότου η Βουλή δώσει την άδεια
Το απόγευμα θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση «Διαχρονία και Οικουμενικότητα»
Μειώθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης κατά 15%
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη
Η νέα ρύθμιση του ΕΦΚΑ που μειώνει δραματικά τον χρόνο αναμονής
Στόχος η βελτίωση της κυκλοφορίας στην Αττική μέσω αξιοποίησης προσωπικού και τεχνητής νοημοσύνης
Πότε βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα
«Έπρεπε να κρατηθεί προληπτικά αλλά η Δικαιοσύνη πήρε άλλη απόφαση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.