- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας για ωράριο και μετακινήσεις: «Φέτος δεν κάνουμε ρεβεγιόν»
Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για το click away
Η κυβέρνηση επέλεξε τις δύσκολες αποφάσεις στο ωράριο και τις μετακινήσεις των πολιτών για το ρεβεγιόν σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.
Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο Στέλιος Πέτσας αναφορικά με το ωράριο και τις μετακινήσεις πολιτών για το ρεβεγιόν σε Χριστούγεννα 2020 και Πρωτοχρονιά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση επέλεξε να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις για να προστατεύσει τη Δημόσια Υγεία.
«Θα παραμείνουμε σε αυτό το ωράριο, το οποίο είναι δύσκολο, αλλά στέλνει το σωστό μήνυμα: Φέτος δεν είναι το ίδιο. Δεν κάνουμε ρεβεγιόν. Μένουμε με τη στενή μας οικογένεια. Αν θέλαμε να έχουμε μία άλλη οικογένεια φίλων μας ή συγγενών μαζί -πάντα αυτών που κάνουμε συνήθως παρέα- ας μείνουμε σε αυτό τον κλειστό κοινωνικό κύκλο κι ας μην τον ανοίξουμε υπέρμετρα αυτές τις γιορτές. Αλλά όχι, όμως, για να ξενυχτήσουμε μαζί, όπως τα προηγούμενα χρόνια».
Αυτό ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στον Real FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία, ιδίως όταν βλέπουμε ακόμη και σήμερα, πέντε εβδομάδες και πλέον μετά την εφαρμογή του καθολικού απαγορευτικού, να έχουμε ΜΕΘ με πληρότητα κοντά στο 80% στην επικράτεια και κοντά στο 90% στη Θεσσαλονίκη. Αυτά είναι πάρα πολύ μεγάλα νούμερα».
«Με την παραμικρή έξαρση στις αρχές ενός τρίτου κύματος -όχι στην κορύφωση, αλλά στις αρχές ενός ενδεχόμενου τρίτου κύματος- μπορεί αυτό να μας πνίξει. Και αυτό θα ήταν πραγματικά τραγικό για τους ανθρώπους που θέλουν προστασία από το Σύστημα Υγείας και δεν θα τη βρίσκουν» προειδοποίησε.
«Γι' αυτό κάνουμε έκκληση ξανά σε όλους για την τήρηση των μέτρων. Υπομονή. Πραγματικά, όσο κι αν είναι μια λέξη που μπορεί να έχει κακοποιηθεί, υπομονή σε όλους. Έχουμε για πρώτη φορά την ορατότητα του εμβολιασμού που έρχεται κι ας μην αφήσουμε αυτές τις μέρες να μας παρασύρουν και να είμαστε πιο χαλαροί, γιατί αυτό θα θρέψει τον κορωνοϊό» συμπλήρωσε.
Στέλιος Πέτσας για click away και λιανεμπόριο - Οι δύο στόχοι
Αναφορικά με το click away ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Θέλουμε πρώτον να προχωρήσει η διαδικασία της αποσυμφόρησης των ταχυμεταφορών και της παραλαβής των προϊόντων από το κατάστημα χωρίς ουρές, κάτι το οποίο έχει επιτευχθεί αυτές τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του συστήματος.
» Δεύτερον, να γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο οι πληρωμές, για να αποφεύγεται η επαφή μεταξύ των καταναλωτών όταν παραλαμβάνουν τα προϊόντα τους και του καταστηματάρχη ή του προσωπικού που τα παραδίδει. Και είναι επίσης ένα παράθυρο για εξοικείωση με όλες αυτές τις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πληρωμών».
«Το click away θα δώσει τζίρο χωρίς να στερήσει τα ευεργετήματα απ' όσους παραμένουν σε αναστολή» εξήγησε.
Και διευκρίνισε: «Όταν αποφασίσαμε την παράταση των μέτρων, είχαμε πραγματικά μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου. Ήταν οι εικόνες στο Harrods και στο Παρίσι. Ήταν κάτι σοκαριστικό. Και ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι, αν επιτρέπαμε αυτή την εικόνα και στην Ελλάδα, θα είχαμε πραγματικά πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. Και αυτό ήταν ένας βασικός λόγος που πρυτάνευσε στην κυβέρνηση η απόφαση να πάμε πολύ αργά και σταδιακά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου με ασφάλεια».
«Το click away, η διαδικασία της παραλαβής εκτός καταστήματος, θα δώσει λίγο τζίρο σε αυτούς οι οποίοι παραμένουν σε αναστολή, χωρίς να τους στερεί το ευεργέτημα που προκύπτει από μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. 'Αρα, μπορούν να συνεχίσουν και αυτοί, οι οποίοι λειτουργούν και με click away, να θέτουν εργαζόμενους σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, να έχουν μείωση στο ενοίκιό τους 40%, να έχουν αναστολή των οφειλών που έχουν ρυθμιστεί, είτε στην εφορία είτε στα ασφαλιστικά ταμεία, να συμμετάσχουν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο, με το 50% να μην επιστρέφεται, να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"» ανέφερε επίσης.
Και κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Όλα αυτά θα ισχύουν και για αυτούς, ενώ θα αυξάνουν και λίγο τον τζίρο τους. Και μετά τον Γενάρη θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Γι' αυτό έχουμε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2021 7,5 δισ. ευρώ αποθεματικό, για να στηρίξουμε, όσο χρειαστεί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.