- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με την ελίτ των φαρμακευτικών εταιρειών
Διεθνώς κορυφαία στελέχη θα συνομιλήσουν την Κυριακή με τον πρωθυπουργό
Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με προέδρους των Moderna, Pfizer και άλλων κορυφαίων φαρμακευτικών εταιριών πραγματοποιείται την Κυριακή
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει, αύριο Κυριακή στις 6 το απόγευμα, τηλεδιάσκεψη με στελέχη κορυφαίων παγκοσμίως φαρμακευτικών εταιρειών και ειδικούς σε θέματα πολιτικής, έρευνας και επενδύσεων στον τομέα των επιστημών υγείας, με αντικείμενο την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού βιοφαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα.
Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων είναι ελληνικής καταγωγής και γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, μπορούν να συνεισφέρουν καθοριστικά με την εμπειρία και γνώση τους στην ανάπτυξη ενός κλάδου που θα στηρίζεται στην έρευνα και την καινοτομία, και θα συμβαλλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος ο Noubar Afeyan (Πρόεδρος της Moderna, Διευθύνων Σύμβουλος στο Flagship Pioneering), ο Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας (Harvard Medical School, Πρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ), o Άλμπερτ Μπουρλά (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer), o Eric Cantor (Διευθυντής της Moelis & Company), ο Nicholas Galakatos (Global Head of Life Sciences στην Blackstone Life Sciences), ο Emil D. Kakkis (Διευθύνων Σύμβουλος της Ultragenyx Pharmaceutical), ο Costis Maglaras (Πρύτανης στο Columbia Business School), ο Peter R. Orszag (Διευθύνων Σύμβουλος επί Χρηματοπιστωτικών Συμβουλών στη Lazard), ο Sir Menelas Pangalos (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος AstraZeneca), ο Stelios Papadopoulos (Πρόεδρος ΔΣ των Biogen, Exelixis, Regulus Therapeutics και συνιδρυτής της Eucrates Biomedical), ο George A. Scangos (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Vir Biotechnology), ο Vangelis Vergetis (Διευθύνων Σύμβουλος Intelligencia και Πρόεδρος Eucrates Biomedical), ο Michel Vounatsos (Διευθύνων Σύμβουλος της Biogen), ο George Yancopoulos (Πρόεδρος Regeneron Pharmaceuticals).
Από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η επιλογή της 1ης Απριλίου ως επόμενης διαδικασίας μοιάζει φάρσα», είπε
Δείτε πόσα και πότε θα τα πάρετε
«Η Ελλάδα περνάει σε νέα εποχή»
Ποιοι κόβονται, πώς θα πάρουν την επιχορήγηση στα λιπάσματα οι αγρότες
Νέος αρχηγός του Λιμενικού ο Αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς
Γιατί παραμένει εκτός πλάνου
Αναλυτικά παραδείγματα για τον υπολογισμό των χρημάτων
Τα δύο κριτήρια και τα ποσά
Μια περίπτωση όπου δεν λέμε «Πού είναι ένας εισαγγελέας;»
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την αίτηση
Καταλαμβάνει την έδρα της Αρκαδίας για το ΠΑΣΟΚ - Το βιογραφικό του
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Πόσα επιπλέον χρήματα θα πάρουν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και Δημόσιο
Στις 10:30 οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό
Ποιο θα είναι το ωράριο λειτουργίας
Δείτε πόσα λεφτά θα πάρετε, τι ισχύει με την προπληρωμένη κάρτα
Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο
Δένδιας από Μεσολόγγι: Η ιστορική μνήμη οδηγός ευθύνης σε εποχή διεθνούς αβεβαιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.