Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: Οριακή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

«Ανησυχία για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η πόλη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τι δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Ξάνθη για την κατάσταση λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου και τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε οριακή την κατάσταση λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης όπου συμμετείχε με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δεδομένα, αλλά και να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού που παρουσιάζει έξαρση στην περιοχή.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ανησυχία του για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η πόλη της Ξάνθης σημειώνοντας πως «η περιοχή «δοκιμάστηκε και βασανίστηκε» και στην πρώτη περίοδο κυρίως στην κοινότητα του Εχίνου, συμπλήρωσε όμως ότι σήμερα αυτή η περιοχή δεν έχει κανένα κρούσμα «γεγονός που φανερώνει τη δυνατότητα που έχουμε όλοι, να βάλουμε φραγμό και φρένο στη μετάδοση του ιού μέσα από τις προσωπικές μας δράσεις και της άσκηση της ατομικής μας ευθύνης».

Ο υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι η οριακή κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης να γίνει ανεκτή και ελεγχόμενη τις επόμενες μέρες και προς την επίτευξη αυτού του στόχου θα ληφθούν ακόμα περισσότερα μέτρα, θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα γίνονται τεστ σε μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού.

Την ίδια ώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ελπίδα το εμβόλιο να βάλει σταδιακά τη ζωή όλων σε μια κανονικότητα τους επόμενους μήνες, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση εξασφάλισε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών της χώρας. Χαρακτήρισε ως επίτευγμα τα όσα πέτυχε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το εθνικό σύστημα υγείας όσον αφορά της αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού λέγοντας ότι θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ