- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πέτσας: Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με 9 άτομα το περισσότερο
«Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης»
Χριστούγεννα με την οικογένειά μας ή το πολύ με ακόμη μια οικογένεια, μέχρι 9 άτομα τόνισε ο Στέλιος Πέτσας
«Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων ο κ. Πέτσας υπογράμμισε:
«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όλοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι τα SMS για έξοδο από το σπίτι είναι «σχεδόν βέβαιο» πως θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικά, καθώς πάρα πολλοί οι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα παραμείνουν κλειστοί.
«Η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός είναι θέματα τα οποία μας απασχολούν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας ότι σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία που περιλαμβάνει από νυχτερινή διασκέδαση μέχρι τα σινεμά δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021. «Υπάρχει μια συζήτηση που θα απασχολήσει και την επιτροπή των ειδικών και την κυβέρνηση για το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Επομένως μαζί με τις ανακοινώσεις για τις εκκλησίες το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια θα έχουμε νεότερα, γι' αυτό το θέμα που διακρίνει κάποιους τομείς του πολιτισμού, προς το τέλος της εβδομάδας, ώστε αν υπάρχει το περιθώριο από το επιδημιολογικό φορτίο να ανοίξουν και αυτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όσο για το ενδεχόμενο να ξανακλείσουμε τα καταστήματα, αν υπάρχει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «το σχέδιο μας είναι δυναμικό, εδώ και 10 μήνες, πάντα λαμβάνουμε υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και προσαρμόζουμε ανάλογα την στρατηγική μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μπορέσει το σύστημα υγείας να αντέξει την πίεση από αυτό τον αόρατο και ύπουλο εχθρό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.