Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζουμε στον δρόμο διεύρυνσης της Δημοκρατίας

«Μεγάλη ντροπή είτε το Πολυτεχνείο είτε η 6η Δεκεμβρίου να έχουν εξελιχθεί εθιμικά σε γιορτές μίσους κατά της Αστυνομίας και του πολιτικού συστήματος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρυσοχοΐδης Έβρος
Στον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απαντήσεις για όσα έλαβαν χώρα στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της δημοκρατίας, της ισονομίας, του περιορισμού της αυθαιρεσίας θα συνεχίσει το έργο του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως «για δεύτερη χρονιά δεν κάηκε η Αθήνα με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού, όπου τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί». Μάλιστα υπογράμμισε το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα σχόλιο «από τους λαλίστατους βιαιολόγους των κοινωνικών μέσων και τους αντίστοιχους γυρολόγους των καναλιών. Η ευαισθησία τους εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη». Ακόμα, χαρακτήρισε «μεγάλη ντροπή» να έχουν εξελιχθεί εθιμικά σε γιορτές μίσους κατά της Αστυνομίας και του πολιτικού συστήματος είτε το Πολυτεχνείο είτε η 6η Δεκεμβρίου.

«Είναι άγονο και κοστοβόρο, να χρειάζονται 5.000 αστυνομικοί για να τιμηθεί υποτίθεται μια επέτειος. Τόσα χρόνια κάποιοι ανέχθηκαν τους 500-1.000 που καίνε τις πόλεις. Αυτό τελείωσε, θα πάρει ίσως λίγο χρόνο και πολύ κόπο ακόμη, αλλά τελείωσε» πρόσθεσε. Κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη η τεράστια πλειοψηφία των πολιτών δεν ασχολήθηκε καν με τη χθεσινή ημέρα. 

«Απομένουν οι 1.000 κακομαθημένοι που προανέφερα και όσοι εκπροσωπούσαν μια ευπώλητη στο παρελθόν υπεραισθησία δικαιωμάτων», τόνισε και πρόσθεσε πως «η λογική επανέρχεται. Η δημοκρατία επανέρχεται. Η ασυλία των παιδιών με τις μολότοφ και κάποιων φωνακλάδων επώνυμων δεν υπάρχει. Ο νόμος είναι ένας, η νομιμότητα μία, κάποια καλή κοινωνία της Αθήνας δεν εξαιρείται, όσοι φωνάζουν δεν εξαιρούνται, αυτό επιτάσσει το δίκαιο, αυτό είναι δημοκρατία».

Για την ανθοδέσμη που ποδοπάτησε αστυνομικός, χαρακτήρισε τις μεγάλες κουβέντες που ακούγονται ως παρακμιακή, βαρετή και ανυπόληπτη στάση.

«Οι 4.999 έκαναν τη δουλειά τους. Η ηγεσία της αστυνομίας αντέδρασε αμέσως, ελέγχει τον ένα, με αίτημα διαθεσιμότητας και ΕΔΕ που θα ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες. Είναι όμως καθαρή πολιτική επιλογή, να διαλέγει κάποιος την αναφορά στον ένα και όχι στους 4.999. Και να ξεχνά επίσης τους 4 τραυματίες στον Κολωνό».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι χθες οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφεραν κάμερες για πρώτη φορά και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, επισημαίνοντας ότι γι’ αυτό δεν υπήρξε κανένα σχόλιο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ