- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να αρθεί το lockdown με τόσο υψηλά νούμερα
«Δεδομένο πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης
Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε για την άρση του lockdown και τις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση.
Ότι δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, όσο τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι τόσο υψηλά, τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ασφαλώς δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η σκέψη της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να αποσυμπιέσει το σύστημα χωρίς να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις. «Οι αποφάσεις είναι δύσκολες, “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα εποχικά είδη που πουλάνε χριστουγεννιάτικα και παιχνίδια.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ακούει τους ειδικούς και πως εάν το πουν οι ειδικοί το προτείνουν δεν θα αρθούν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα. Επίσης, απάντησε σε όλους όσοι αναφέρουν ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει περιοριστικά μέτρα. «Ο καθένας μπορεί να το παίζει “μετά Χριστόν προφήτης”» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βαρείς προσωπικοί χαρακτηρισμοί στη Βουλή, με αφορμή τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα γιατί η εφημερίδα δεν επικοινώνησε μαζί του πριν από τη δημοσίευση
Με αφορμή τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατο νομοσχέδιο
Για κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός
Το έργο στοχεύει στην αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στις φυλακές
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τις κλινικές ευεξίας, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αιχμή μονάδα στη Γλυφάδα
Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης
Στη σκιά της απόφασης της Λαγκάρντ να παραιτηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο
Στο επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια, η λειτουργία των servicers και η στάση απέναντι στις 120 δόσεις
Ποιοι δικαιούνται το voucher με τα αναδρομικά
500 νικητές έλαβαν από 1.000 ευρώ έκαστος
Αποχωρεί η Λαγκάρντ τον Φεβρουάριο του 2027 από την προεδρία της ΕΚΤ
Οι σύντροφοι προσπαθούν να υποτάξουν την πραγματικότητα στην ιδεολογία τους, παρασύροντας τους αδαείς και διασκεδάζοντας όσους έχουν ανοίξει έστω και μια φορά κάποιο βιβλίο ιστορίας και μπορούν να σκεφτούν.
Άρθρο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνας Μιχαηλίδου
«Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δίνουν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο»
Σε ολόκληρο τον κόσμο τα κόμματα του μεσαίου χώρου υποχωρούν. Ευνοημένη είναι μια σκληρή, εθνικιστική, ξενοφοβική δεξιά.
Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται
Ποιοι συνταξιούχοι πηγαίνουν πρώτοι σε τράπεζα και ΑΤΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.