Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να αρθεί το lockdown με τόσο υψηλά νούμερα

«Δεδομένο πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης © EUROKINISSI

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε για την άρση του lockdown και τις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση.

Ότι δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, όσο τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι τόσο υψηλά, τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ασφαλώς δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η σκέψη της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να αποσυμπιέσει το σύστημα χωρίς να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις. «Οι αποφάσεις είναι δύσκολες, “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα εποχικά είδη που πουλάνε χριστουγεννιάτικα και παιχνίδια.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ακούει τους ειδικούς και πως εάν το πουν οι ειδικοί το προτείνουν δεν θα αρθούν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα. Επίσης, απάντησε σε όλους όσοι αναφέρουν ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει περιοριστικά μέτρα. «Ο καθένας μπορεί να το παίζει “μετά Χριστόν προφήτης”» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ