- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεραμέως: Τα παιδιά μάς έβαλαν τα γυαλιά στην τήρηση των μέτρων
«Τεράστιο το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης», σημείωσε η υπουργός Παιδείας
Νίκη Κεραμέως: Τι είπε η υπουργός Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων και την τηλεκπαίδευση σε τηλεοπτική της συνέντευξη.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε σήμερα στις πληροφορίες που ήθελαν η επιστροφή των εκπαιδευτικών και των μαθητών στις τάξεις, όταν ανοίξουν τα σχολεία, να γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό και ξεκαθάρισε ότι «δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση».
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε για ακόμη μία φορά ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει «όταν πάρουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς», ενώ τόνισε πως «τα σχολεία θα ανοίξουν με όλα τα μέτρα τηρούνταν προηγουμένως, δηλαδή τη χρήση μάσκας. Και τα παιδιά μας έβαλαν τα γυαλιά στην τήρηση των μέτρων».
Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, επίσης, και στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης, την οποία και χαρακτήρισε ως ένα «τεράστιο εγχείρημα». Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα με τις δυσκολίες του. Ξεπερνάμε τις δυσκολίες και είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που εφαρμόζουν καθολική τηλεκπαίδευση. Έχουμε ενισχύει τον εξοπλισμό των φορητών συσκευών στα σχολεία. Το υπουργείο εξοπλίζει διαρκώς τα σχολεία της χώρας. Πρόκειται για συνεχή διαδικασία. Το εγχείρημα πιστώνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν 1,6 εκατ. τηλεδιασκέψεις».
Νωρίτερα την Παρασκευή (27/11), η κ. Κεραμέως είπε ότι οι συζητήσεις με τους επιστήμονες για το άνοιγμα των σχολείων θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες, οπότε και θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στέλεχος με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία
Το προφίλ των δικαιούχων - Η διάρκεια της άδειας ανά κατηγορία
Μήνυμα ενότητας στο ΠΑΣΟΚ, με σκληρή κριτική σε κυβέρνηση για ενέργεια, θεσμούς και υποκλοπές
Δέσμη 25 μέτρων για ενέργεια, στέγαση και μεταφορές, με στήριξη σε 1,5 εκατ. πολίτες
Πού έχει αναρτηθεί η λίστα με τους δικαιούχους
ικανότητα ενός κράτους ή μιας πολιτικής δύναμης να διαμορφώνει το αφήγημα γύρω από μια σύγκρουση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντική με την ίδια τη στρατιωτική ισχύ
Τι θα κάνει ο συγκεκριμένος κόμβος deiktesota.gov.gr
Δήλωσε παράλληλα ανοιχτός σε νέες αλλαγές
Καθοριστική η Ένωση Αποταμιεύσεων για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και αυτονομία
H εφαρμογή της σύμβασης μπορεί να καλύψει έως και 400.000 εργαζόμενους
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Με ποια κριτήρια καθορίζεται η σειρά πληρωμής
Επιδοτήσεις μόνο με απόδειξη παρουσίας στο χωράφι
«Η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πρόσθετα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Επίσκεψη εργασίας στο Κισινάου από την Υπουργό Πολιτισμού
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.